Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ο ιός της αστικής συμπεριφοράς και τα ψέματα του Τσίπρα


Αρκετοί τελευταία ισχυρίζονται ότι ο κ. Τσίπρας… αστικοποιείται.
Πιθανότατα το λέγουν επειδή θέλουν να δικαιολογήσου την άρνησή τους (στηρίζεται κυρίως σε ιστορικό κόμπλεξ) να συστρατευθούν σε ένα από τα δύο κόμματα του αστικού χώρου, στη ΝΔ  ή στο ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα, θα
αποδειχθεί αν ο κ. Τσίπρας έχει προσβληθεί ή όχι από τον ιό της… αστικής συμπεριφοράς.
Στη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το περίφημο Ολιστικό Σχέδιο Ανάπτυξης, ο κ. Τσίπρας, αν και προκλήθηκε δεν είπε ότι «οι εκλογές θα γίνουν το 2019» και δεν αρνήθηκε ότι συζητάει το «Μακεδονία του Ίλιντεν» για την ονομασία των Σκοπίων. Θα μου πείτε τι σημαίνει αυτό; Μα αν έχει προσβληθεί από τον ιό της αστικής συμπεριφοράς θα πρέπει να περιορίσει τα ψέματά του.
Αν λοιπόν σκοπεύει να κάνει εκλογές το Φθινόπωρο, λογικό είναι να αποφεύγει τις δεσμεύσεις για «τέλος της τετραετίας» και να μην απαντά επί της ουσίας στις προκλήσεις της κυρίας Γεννηματά. Το μόνο που ψέλλισε ήταν ότι οι εκλογές τώρα θα υπονόμευαν την έξοδο από το μνημόνιο... Και αν έχει δώσει υποσχέσεις για «Μακεδονία του Ίλιντεν», εύλογο είναι να κάνει την… πάπια, όταν τον προκαλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να το διαψεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.