Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Με το βλέμμα στις κάλπες οι αλλαγές στη ΝΔ- τα σενάρια για τον νέο Γραμματέα

Πηγή: εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Περαιτέρω ανακατατάξεις στους κόλπους του «γαλάζιου» οργανογράµµατος προµηνύει η αντικατάσταση του µέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μιχάλη Μπεκίρη, από τον Στέλιο Πέτσα. Oπως αρκετό χρόνο πριν έχουν προδιαγράψει τα «Π», το αµέσως επόµενο µέτωπο στο οποίο θα επικεντρωθούν οι επιτελείς του συστήµατος
Μητσοτάκη είναι η αλλαγή σκυτάλης στις γραµµατείες του κόµµατος, οι επικεφαλής των οποίων θα µπουν στη διαδικασία διεκδίκησης µια κοινοβουλευτικής έδρας στις εθνικές εκλογές.

Την ίδια ώρα, η σχετική συζήτηση ενισχύεται και από τις επερχόµενες αρχαιρεσίες στις κοµµατικές οργανώσεις ανά την περιφέρεια, από τις οποίες αναµένεται να αναδειχθεί ακόµα µία φουρνιά νέων προσώπων και οι οποίες, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν οι παροικούντες τη νεοδηµοκρατική Ιερουσαλήµ, συνιστούν παραδοσιακά προάγγελο της σύγκλησης του τακτικού συνεδρίου.

«Βρισκόµαστε σε προεκλογικό συναγερµό και όσοι θα έχουν ρόλο στην προετοιµασία της µάχης οφείλουν, αφενός, να είναι αφοσιωµένοι αποκλειστικά στον στόχο αυτό και, αφετέρου, να εξυπηρετούν τους σχετικούς σχεδιασµούς», επισηµαίνουν χαρακτηριστικά έµπειροι κοµµατικοί παράγοντες. 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Εξάλλου, πριν ακόµη από την επίσηµη ανακοίνωση για την αναβάθµιση του Στέλιου Πέτσα (σ.σ.: πριν από τη διεύθυνση του γραφείου Μητσοτάκη ήταν επικεφαλής του 12µελούς συµβουλευτικού οργάνου της Ν.∆.), στην Πειραιώς είχε συντελεστεί µια σειρά από αλλαγές, «σιωπηρές» µεν, πλην όµως ενδεικτικές του γενικότερου κλίµατος που επικρατεί αυτό το διάστηµα στα υψηλά κλιµάκια της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.∆. στο υπουργείο ∆ιοικητικής Μεταρρύθµισης Σάκης Μελιτσιώτης επιστρατεύθηκε στο πόστο του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Οµάδας, παίρνοντας, επί της ουσίας, τις αρµοδιότητες του Γιώργου Πανουργιά, σε µια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερος συντονισµός στο συγκεκριµένο µέτωπο.

Εκτεταµένες παρεµβάσεις υπήρξαν -στην κατεύθυνση της ενεργοποίησης όσο το δυνατόν περισσότερων δυνάµεωνστη Γραµµατεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου, υπό τον γραµµατέα Τάσο Γαϊτάνη, τοποθετήθηκαν ως αναπληρωτές ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, ο πρώην δήµαρχος Χαλκηδόνας Γιώργος Μπίκος, ο δηµοτικός σύµβουλος Αµαρουσίου Θανάσης Βλαχοπιώτης, ο περιφερειακός σύµβουλος Αττικής Γιώργος Βλάχος, ο δηµοτικός σύµβουλος Καλαµάτας ∆ηµήτρης Μπούχαλης και ο πρόεδρος του δηµοτικού συµβουλίου Αγρινίου, Βασίλης Φωτάκης. Επιπλέον, στη Γραµµατεία Στρατηγικού Σχεδιασµού ορίστηκε επίσης ως αναπληρωτής ο Νίκος Ταχιάος και στη Γραµµατεία Σχέσεων Κόµµατος και Κοινωνίας η Αριστέα Παπαδοπούλου.

Με δεδοµένο ότι η επικρατούσα σκέψη στην Πειραιώς αυτήν τη στιγµή είναι η σύγκληση του 12ου Τακτικού Συνεδρίου σε µια περίοδο από τον Ιούνιο έως και τον ερχόµενο ∆εκέµβριο, ανάλογα µε τις πολιτικές εξελίξεις (καθώς είναι πια κοινός τόπος µεταξύ των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να «αντέξει» η κυβέρνηση και πέραν των αρχών του 2019), είναι βέβαιο πως στο διάστηµα που θα προηγηθεί της κορυφαίας εσωκοµµατικής διαδικασίας θα αντικατασταθούν µαζικά οι γραµµατείς της Ν.∆. που θα µπουν στη µάχη του σταυρού. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που στοιχηµατίζουν πως οι εν λόγω µετασχηµατισµοί θα «τρέξουν» αµέσως µετά το πέρας των εκλογών στις κοµµατικές οργανώσεις που έχουν οριστεί για τον επόµενο µήνα.

Σύµφωνα µε τους υπερµάχους της διαδικασίας ανασύνθεσης του οργανογράµµατος, µε τον τρόπο αυτό θα καταστεί αντιληπτό προς πάσα κατεύθυνση ότι το κόµµα βρίσκεται για τα καλά σε συναγερµό για εθνικές κάλπες, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα να προκύψει από τώρα ένα οµοιογενές και πιο λειτουργικό σχήµα σε όλα τα επίπεδα της «γαλάζιας» πυραµίδας, ενόψει της εκλογικής προετοιµασίας του στελεχιακού δυναµικού.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν, όπως έχουν γράψει τα «Π», έχοντας εκφράσει ανοικτά αντίστοιχο ενδιαφέρον, ο γραµµατέας Αυτοδιοίκησης, Τάσος Γαϊτάνης, ο γραµµατέας Ειδικών Κοµµατικών Οργανώσεων, Βασίλης Σπανάκης, ο γραµµατέας Παραγωγικών Φορέων, Βασίλης Ξυπολυτάς, ο γραµµατέας Κοινωνικών ∆ικτύων, Γιώργος Σταµάτης, η αναπληρώτρια γραµµατέας Γυναικείων Θεµάτων, Νατάσα Σωτηριάδου, ο αναπληρωτής γραµµατέας ∆ιεθνών Σχέσεων, Τάσος Χατζηβασιλείου, ο προερχόµενος από την Ενωση Κεντρώων, αναπληρωτής γραµµατέας Επιστηµονικών Φορέων, Γιάννης Καλλιάνος, ο αναπληρωτής γραµµατέας Προγράµµατος, Μανώλης Γραφάκος, και η γραµµατέας Σχέσεων ΚοινωνίαςΚόµµατος, ήδη πολιτευτής στη Β’ Αθήνας, Ζωή Ράπτη. Στο ίδιο κάδρο βρίσκεται και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος έχει βάλει πλώρη για τη Β’ Αθήνας. 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   

Στο µεταξύ, µε φόντο τη συζήτηση περί συνεδρίου, έχουν αρχίσει ήδη να παίζουν -έστω και σε επίπεδο σεναρίωντα πρώτα ονόµατα σχετικά µε την πιθανή διαδοχή του Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του γραµµατέα της Πολιτικής Επιτροπής, εάν κι εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο ίδιος ο Κρητικός πολιτικός θεωρήσουν πως ο συγκεκριµένος κύκλος έχει κλείσει.
Μεταξύ άλλων, ακούγονται δυνατά ο Κώστας Καραµανλής junior, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Γιάννης Βρούτσης, ο Γιώργος Γεωργαντάς κ.ά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.