Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Σπυράκη στο «Ακραίως»: Η επίσκεψη Ερντογάν επιδείνωσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις- Καταστροφικό ένα ποδοσφαιρικό Grexit



Σπυράκη στο «Ακραίως»: Η επίσκεψη Ερντογάν επιδείνωσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
«Δεν γίνονται ουσιαστικές ενέργειες από την Κυβέρνηση που θα οδηγήσουν στην άμεση επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών» ισχυρίστηκε η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ και τόνισε πως: «Η επίσκεψη Ερντογάν οδήγησε στην επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων».
«Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει μια
αναθεωρητική κατεύθυνση και δείχνει επιθετικότητα. Η επίσκεψη Ερντογάν όχι μόνο ήταν απροετοίμαστη, αλλά οδήγησε στην επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η Κυβέρνηση πρέπει να δείξει υπεύθυνη στάση να ενεργήσει ώστε να γυρίσουν πίσω στις οικογένειές τους και στην πατρίδα. Έχουν γίνει μια σειρά λάθη και άλλες κινήσεις που δεν έδειξαν δείγματα σοβαρότητας. Η κυβέρνηση υποβάθμισε το γεγονός και τώρα βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση. Δεν γίνονται ουσιαστικές ενέργειες που θα οδηγήσουν στην άμεση επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών».

«Καταστροφικό ένα ποδοσφαιρικό grexit»

Για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Τούμπα  με τον κ. Ιβάν Σαββίδη, η κ. Σπυράκη υποστήριξε ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι "αγκαλιά με την κυβέρνηση", η οποία δημιούργησε τις συνθήκες να αισθάνεται ότι έχει την κάλυψη της εξουσίας.
«Θέλουμε οι επιχειρηματίες να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά με κανόνες. Να ισχύει η νομιμότητα. Η ΝΔ εργάζεται για να επανέλθει η νομιμότητα σε όλους τους τομείς. Η Κυβέρνηση έχει ‘’εργαλειοποιήσει’’ το ποδόσφαιρο μέσω επιχειρηματιών, όπως και τα μέσα ενημέρωσης κλπ. Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχύσει την ευθύνη. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ενδεχόμενο ποδοσφαιρικό grexit, το οποίο θα ήταν καταστροφικό και δεν θα έφερνε καμία ουσιαστική λύση. Θα υποβάθμιζε μια σειρά άλλων ομάδων και εμπλεκομένων. Τι φταίει ο Ατρόμητος, τα Γιάννενα κλπ. Κανένας δεν εμπόδιζε τον κ. Τσίπρα να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο εδώ και τρία χρόνια. Δεν μας ενδιαφέρον κάθε πρόσωπο αυτό καθ’ αυτό. Αλλά γιατί δημιουργήθηκαν οι συνθήκες να αισθάνεται ότι έχει την κάλυψη της εξουσίας.  Να είναι αγκαλιά με την κυβέρνηση. Δείχνουν σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες ότι τους αγκαλιάζουν, ότι έχουν προνομιακή μεταχείριση. Η ΝΔ θέλει τήρηση της νομιμότητας, κανόνες για όλους. Όταν βυθίζεσαι στην κατασκευή λάσπης δεν προλαβαίνεις να πλύνεις το υπόλοιπο  δωμάτιο».

Novartis: Να έρθουν οι μάρτυρες να καταθέσουν, να χυθεί άπλετο φως

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ επανέλαβε τη θέση της παράταξής της να χυθεί «άπλετο φως» στην υπόθεση της Novartis, τονίζοντας πως «η κινητικότητα που εμφανίζει η υπόθεση, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κωμική, αν δεν ήταν επικίνδυνη για τη Δημοκρατία. Στα νέα στοιχεία εμφανίζονται δύο προσκλήσεις από τη Novartis στον κ. Σαμαρά για να εξηγήσει τη φαρμακευτική πολιτική. Πήγε δηλαδή η μάρτυρας με τη βαλίτσα το 2013 στο Μαξίμου, αλλά δεν πείστηκε ο Σαμαράς για να πάει το 2014 να εξηγήσει  τη φαρμακευτική πολιτική»; Αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Απόλυτος σεβασμός στη διαδικασία για να χυθεί άπλετο φως. Η Βουλή να μπει στην ουσία και να εξετάσει τους μάρτυρες για να γίνει η απόλυτη διερεύνηση της υπόθεσης. Επιμένουμε να έρθουν οι μάρτυρες και να γίνει η εξέτασή τους όπως πρέπει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.