Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Η ΝΔ διαβάζει τις δημοσκοπήσεις -Οι ψηφοφόροι του κέντρου και οι πιθανές μεταγραφές στο κόμμα

Πηγή: iefimerida.gr
Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων διαβάζουν και αναλύουν στη ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στο ποσοστό των αναποφάσιστων προέρχεται από ψηφοφόρους που τοποθετούνται στο πολιτικό κέντρο του εκλογικού φάσματος.
« Σας ανοίγω προσωπικά τις πόρτες και κανένας
δεν μπορεί να σας τις κλείσει. Σεβόμαστε και τις καταβολές και τις παλαιότερες επιλογές σας», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ στοχεύοντας σε ένα μετριοπαθές ακροατήριο που κατά το παρελθόν ή δεν έχει ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία ή  απομακρύνθηκε από αυτήν.
Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι το φιλελεύθερο προφίλ του κ. Μητσοτάκη, του επιτρέπει να συνομιλήσει με ψηφοφόρους του κέντρο, κάτι που έγινε και κατά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος. Αυτό εκφράστηκε και με την πρόσφατη προσχώρηση της Κατερίνας Μάρκου στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Σε αντίθεση με τους επικοινωνιακούς χαρακτηρισμούς, από την πλευρά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, για δεξιά στροφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί το βλέμμα του προς το κέντρο.
Υπό αυτό το πρίσμα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής. Η κόντρα της Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη, με αφορμή τη συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού με τον Αλέξη Τσίπρα, δείχνει κατά πολλούς, πως το προσεχές συνέδριο θα αποτελέσει δοκιμασία για τις δύο πλευρές. Η δοκιμασία αυτή δεν αφορά μόνο τους επικεφαλής τους εγχειρήματος αλλά και τα στελέχη και τα μέλη των δύο κομμάτων. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν για το Κίνημα Αλλαγής ίσως κάνει πολλούς να αναθεωρήσουν και την προσωπική τους στάση.
Τα σενάρια που υπάρχουν για προσέγγιση του Γιώργου Αμυρά και του Γιώργου Μαυρωτά με τη ΝΔ δεν είναι καπνός χωρίς φωτιά. Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει πολλές φορές ότι δεν θα εντάξει στη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος βουλευτές που ανήκουν σε άλλα κόμματα. Δεν είναι τυχαίο πως και ο Ιάσωνας Φωτήλας και η Κατερίνα Μάρκου, έγιναν δεκτοί στη ΝΔ πολλούς μήνες μετά την ανεξαρτητοποίηση τους.
Δε συμβαίνει το ίδιο με προσωπικότητες που είχαν συμμετάσχει από την πρώτη στιγμή στο εγχείρημα του Ποταμιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Απόστολος Δοξιάδης που με την αρθρογραφία του, δείχνει να βρίσκεται πιο κοντά στις απόψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όταν το Δεκέμβριο, στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος βρισκόταν στην πρώτη σειρά εκπροσωπώντας το Ποτάμι, δήλωσε, «Οι διαφορές μας με το χώρο που εσύ εκπροσωπείς είναι –κατά την δική μου κρίση– συχνά δυσδιάκριτες. Είναι αλήθεια ότι το Ποτάμι αποτέλεσε και αποτελεί έναν πολιτικό χώρο μεταρρυθμιστικό, συνεπή και υπεύθυνο», έστελνε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους ψηφοφόρους του Ποταμιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.