Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον υπ. Οικονομικών της Γερμανίας- Οι επαφές του προέδρου της ΝΔ στο Munich Security Conference

Μια σειρά από σημαντικές συναντήσεις στο πλαίσιο του  Munich Security Conference είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μόναχο. Tο Munich Security Conference (MSC), είναι διεθνώς γνωστό ως το "Νταβός της γεωπολιτικής". Στη συνάντηση του Μονάχου συμμετέχουν πάνω από 450 προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων, ηγέτες κρατών, υπουργοί,
ακαδημαϊκοί και στελέχη διεθνών οργανισμών, και η θεματολογία του επικεντρώνεται στις σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις στην εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  συναντήθηκε με τον νυν Υπουργό Οικονομικών του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας κ. Markus Söder. O κ. Söder πρόκειται να ηγηθεί του CSU (Xριστιανοκοινωνιστές), που είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη Βαυαρία και βασικός πυλώνας του κεντροδεξιού σχήματος του οποίου ηγείται η κυρία Άγκελα Μέρκελ. Ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU στην ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, κ. Alexander Dobrindt.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Βιομηχάνων Γερμανίας (BDI), κ. Dieter Kempf. H BDI είναι ένας εκ των σημαντικότερων θεσμικών εταίρων της γερμανικής κυβέρνησης και η άποψη της λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν στη χάραξη της γερμανικής οικονομικής πολιτικής.

Ο κ. Μητσοτάκης κλείνει τις επαφές του σήμερα με τον κ. Michel Barnier, επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης για το Brexit. Ο κ. Barnier έχει μακρά θητεία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ως επίτροπος και θεωρείται σύμφωνα με δημοσιεύματα ένας από τους υποψήφιους διαδόχους του Jean Claude Juncker την επόμενη πενταετία. Η συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ συνεπάγεται μείωση του κοινοτικού προϋπολογισμού η οποία ενδέχεται να έχει άμεσο αντίκτυπο και σε κονδύλια που προορίζονται για την Ελλάδα. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που διαμένουν το Ηνωμένο Βασίλειο και την κατοχύρωση αυτών και μετά το BREXIT.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.