Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον επίσκεψη Κυριάκου στην Αριδαία Πέλλας


Πηγή: aridaianews.gr
Επίσημη επίσκεψη στο Δήμο Αλμωπίας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, μαζί με τοπικά στελέχη και φίλους της παράταξης.

Ακολούθησε περιοδεία στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, ενώ ο Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πολλούς νέους. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους Προμάχους, ένα ιστορικό χωριό του Δήμου μας. Τέλος, ο Πρόεδρος ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του στα Λουτρά Πόζαρ και ενημερώθηκε για την τουριστική δραστηριότητα του Δήμου μας.

Κατά τη συνάντηση που υπήρξε μεταξύ του Δημάρχου και του Προέδρου, τέθηκαν από τον κ. Μπίνο κάποια σημαντικά ζητήματα, όπως η ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου στους Προμάχους και η ανάγκη για κατασκευή υποδομών για την άρδευση. Επίσης, συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα της σύνδεσης του οδικού δικτύου της Π.Ε. Πέλλας με την Εγνατία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Δήμαρχο για τη στήριξη που θα πρέπει να υπάρξει στους επαγγελματίες και τους αγρότες.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, κατά τις κοινές δηλώσεις ανέφερε τα εξής:

«Υποδεχτήκαμε με χαρά και τιμή τον Πρόεδρο της ΝΔ και αυριανό Πρωθυπουργό. Θεωρώ πως είναι τιμή για εμάς ως Μακεδόνες, καθώς είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά θα αγωνιστεί για το δίκαιο αίτημα της Μακεδονίας και της Ελλάδας για να μην αλλοιώσουμε την ιστορία μας και πιστεύω πως θα τον βρούμε σύμμαχο σε αυτή τη διαδικασία. Επίσης, στη σύντομη συνάντηση που είχαμε κατ’ ιδίαν του ζήτησα να ενδιαφερθεί πραγματικά γι’ αυτόν τον ιστορικό και ακριτικό τόπο, για έναν ακριτικό Δήμο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προβλήματα. Είμαστε δίπλα του για να συμπορευτούμε μαζί και να λύσουμε ζητήματα. Τον ευχαριστούμε που βρίσκεται μαζί μας, του ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα της χώρας και τον εμπιστευόμαστε ότι θα δώσει λύσεις».

Ο Πρόεδρος τη ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σειρά του, προχώρησε στις εξής δηλώσεις:

«Νιώθω μεγάλη τιμή και χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Πράγματι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πέλλας είναι αποκαρδιωτική. Αποτελεί δέσμευση δικιά μου και της ΝΔ ο κεντρικός οδικός άξονας της Πέλλας που θα τη συνδέσει με την Εγνατία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και να αξιοποιήσουμε μελέτες ώριμες που ήδη υπάρχουν. Παράλληλα, αγαπητέ Δήμαρχε θα ήθελα να συγχαρώ το Δήμο για την εξαιρετική δουλειά που κάνει στη διαχείριση ενός μοναδικού φυσικού τόπου όπως είναι τα Λουτρά Πόζαρ και να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η επίσκεψη μου στη Μακεδονία γίνεται σε μια περίοδο συναισθηματικά φορτισμένη. Η ΝΔ είχε, έχει και θα έχει πάντα μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση στα ζητήματα κεντρικής πολιτικής, όπως το 2008 στο Βουκουρέστι όπου ο Κώστας Καραμανλής χάραξε την εθνική γραμμή της χώρας μας απέναντι στις διεκδικήσεις των γειτόνων μας. Είναι μια γραμμή η οποία και σήμερα δεσμεύει τη ΝΔ και πρέπει να δεσμεύει συνολικά τη χώρα. Αισθάνομαι ιδιαίτερα προβληματισμένος για το γεγονός ότι η σημερινή Κυβέρνηση αντί να επιδείξει μία ουσιαστική προσπάθεια εθνικής συνεννόησης, επιδίδεται σε μια περίεργη διπλωματία χωρίς να ενημερώνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και τον ελληνικό λαό για το πραγματικό διακύβευμα αυτών των διαπραγματεύσεων».

Ο Δήμαρχος πρόσφερε στον κ. Μητσοτάκη δύο βιβλία για την Αλμωπία και ένα καλάθι με τοπικά προιόντα.








































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.