Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Διαφοροποίηση Κασαπίδη από την επίσημη γραμμή της ΝΔ για το θέμα των Σκοπίων- Δεν αναγνωρίζει ως εθνική γραμμή το πλαίσιο του Βουκουρεστίου που χαράχθηκε επί Κώστα Καραμανλή

Κασαπίδης: Δεν δέχομαι τον όρο Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων
Η πρώτη διαφοροποίηση στο χώρο της ΝΔ από την επίσημη γραμμή, για το θέμα των Σκοπίων, ήλθε από τον βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος στο παρελθόν είχε διαγραφεί για τη στάση του στο ζήτημα των μνημονίων.
«Δεν δέχομαι τον όρο Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων, για μένα η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική
και η θέση μου ταυτίζεται με την θέση των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1992» δήλωσε ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης.
Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι «δεν εκφράζω κάποια ιδεοληψία, αλλά παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες που μεγάλωσα». Σε άλλο σημείο τόνισε ότι θέμα του ονόματος δεν είναι εσωτερική υπόθεση της ΝΔ ούτε προσωπική υπόθεση του Κασαπίδη αλλά είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων. Επικαλέστηκε τις απόψεις του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική και αναρωτήθηκε «όταν υπερασπιζόταν την παραπάνω θέση είχε την ΝΔ σε μια ουτοπική θέση; Απλά ο ίδιος υπερασπιζόταν την αλήθεια και το δίκιο. Γιατί, λοιπόν, να παρεκκλίνουμε τώρα εμείς από αυτό που ο ιδρυτής μας το τεκμηρίωνε ιστορικά και βιωματικά;
Κατέληξε λέγοντας ότι «ο ίδιος είχε ζήσει τις σφαγές των κομιτατζήδων και όλων αυτών που επιβουλεύονται τα ιερά κα όσια της πατρίδας μας».
Ο Γιώργος Κασαπίδης έκανε αναφορά στους Μακεδονομάχους Παύλο Μελά, Τέλο 'Αγρα και καπετάν Φούφα που σκοτώθηκαν για την υπόθεση της Μακεδονίας και δήλωσε ότι το θέμα δεν είναι υπόθεση της ΝΔ, ούτε των κομμάτων αλλά είναι υπόθεση της πατρίδας.
Σε ότι αφορά την στάση του ξεκαθάρισε ότι «όταν λέμε την αλήθεια πρέπει να την υπερασπιζόμαστε». Υπενθύμισε σε ό,τι αφορά το πρόσωπό του ότι «το έχω αποδείξει στο παρελθόν και αυτό θα πράξω με μεγάλη αγωνία και ανησυχία αλλά με μεγάλη πίστη για το καλό της πατρίδας μας».
Υπενθυμίζεται ότι το 2008, όταν διαμορφώθηκε το πλαίσιο του Βουκουρεστίου, ο Γιώργος Κασαπίδης ήταν βουλευυτής, αλλά δεν είχε αντιδράσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.