Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

800 εκατ. κάτω από τον στόχο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, βουλευτής Α' Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«800.000.000 ευρώ κάτω από το στόχο οι δαπάνες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αποδεικνύεται, για άλλη μία φορά, ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί, δεν

ξέρει και δεν θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης».
 
Πλήρης Δήλωση

«Παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και τις κατηγορίες της ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δήθεν κινδυνολογεί, η πραγματικότητα δυστυχώς, και πάλι τη διέψευσε.

Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες οι οποίες ενισχύουν σημαντικά την ανάπτυξη, έκλεισαν τελικά το 2017,  800.000.000 ευρώ κάτω από το στόχο. Διαμορφώθηκαν, δηλαδή, χαμηλότερα και από το 2016 όταν  και πάλι είχε υπάρξει υστέρηση έναντι του στόχου.

Με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση στέρησε σωρευτικά μέσα σε 2 χρόνια, 1,3 δισ. ευρώ από την πραγματική οικονομία, προκειμένου να εμφανίσει ένα αχρείαστα υψηλό και επιβλαβές πρωτογενές πλεόνασμα.

Αποδεικνύεται έτσι, για ακόμη μία φορά, ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί, δεν ξέρει και δεν θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης.

Χωρίς δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, με ψέματα, ανάπτυξη δεν υπάρχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.