Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Ανώτατη πηγή ΝΔ από Στρασβούργο: Μπήκαμε σε τροχιά εκλογών- Τσίπρας και Καμμένος πάνε χέρι-χέρι στον πάτο- Πρέπει να υπάρξει δικαστική διερεύνηση στο σκάνδαλο με τη Σ. Αραβία



"Το 2018 θα είναι εκλογικό έτος", εκτιμά ανώτατη πηγή της ΝΔ από το Στρασβούργο, όπου βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πραγματοποιεί σειρά επαφών με Ευρπαίους αξιωματούχους.
Το κοινωνικό μέρισμα που εξήγγειλε χθες ο κ. Τσίπρας κινείται κατά τη ΝΔ στη λογική του «Τσοβόλα δώστα όλα». Αλλά η ίδια πηγή υπενθυμίζει πως «όσοι
δοκίμασαν να κάνουν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές. Το 2018 θα είναι εκλογικό έτος».
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Στρασβούργο, η ίδια πηγή, υποστήριξε πως το κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι ουσιαστικά 700 εκατ. ευρώ και πως από αυτό «δεν θα υπάρξει ουσιαστικό όφελος». 
«Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με την πολιτική των επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από τη φτώχεια και όχι να τους κρατάμε στη φτώχεια και να τους επιδοτούμε», ανέφερε η ανώτατη κομματική πηγή σε δημοσιογράφους στο Στρασβούργο. Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν θα υπάρξει ουσιαστικό όφελος».
Η ανώτατη πηγή της ΝΔ αναφέρει: «Εμείς λέμε "ναι" επί της αρχής και επαναφέρουμε τη συζήτηση για την καταπολέμηση της φτώχειας. Είναι ξεκάθαρος ο πανικός και η ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ σε πολλά επίπεδα». 
Στην ερώτηση αν με αυτό τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, η ίδια πηγή σχολίασε: «Η ατζέντα αλλάζει για μια μέρα. Η σκληρή ατζέντα για τους πολίτες δεν αλλάζει. Ούτε οι κατασχέσεις, ούτε οι φοροεπιβαρύνσεις αλλάζουν». 
Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σχολίασε: «Εμείς είμαστε οι πρώτοι που εφαρμόσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και μάλιστα δεν εστίαζε μόνο στη στήριξη τω φτωχότερων αλλά και στην ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας και στη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων». 
Για την υπόθεση Καμμένου η ανώτατη πηγή της ΝΔ υποστήριξε πως «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί υπουργός Άμυνας. Στην Ελλάδα όμως του Αλέξη Τσίπρα, αυτό του φαίνεται απολύτως φυσιολογικό».
Και πρόσθεσε: «Η υπόθεση είναι τρομερή. Κάθε μέρα βλέπουμε κάτι διαφορετικό. Εξαρτημένοι ο ένας από τον άλλο θα πάνε χέρι-χέρι μαζί στον πάτο. Ο μεσάζοντας ουσιαστικά μπήκε και τους χάλασε τη δουλειά και δεν πήραμε τίποτα. Επιμένω πως πρέπει να υπάρξει δικαστική διερεύνηση. Θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις και πιστεύω πως πρέπει η Δικαιοσύνη να κινηθεί αυτεπάγγελτα. Η πρόταση μομφής δεν είναι προτεραιότητά μας. Εμείς θελουμε να πάρει θέση ο Τσίπρας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.