Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Η κυβέρνηση απορρίπτει την τροπολογία της ΝΔ για κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου

Και με τη βούλα πλέον η κυβέρνηση στηρίζει το νόμο Παρασκευόπουλου, με τις διατάξεις του οποίου έχουν αφεθεί ελεύθεροι αρκετοί εγκληματίες που αργότερα προέβησαν σε νέες ειδεχθείς πράξεις. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε τροπολογία για την κατάργησή του, αλλά ο υπουργός
Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έσπευσε μονομιάς να αποσαφηνίσει ότι δεν πρόκειται να την κάνει δεκτή.
«Είναι προφανές ότι δεν θα δεχτούμε την τροπολογία σας. Ο πολιτισμός μιας χώρας εξαρτάται κι από το πώς αντιμετωπίζεις τους φυλακισμένους», απάντησε ο κ. Τσακαλώτος επιμένοντας στη χρήση των ευεργετικών διατάξεων, τις οποίες ακόμα και ο ίδιος ο Ν. Παρασκευόπουλος έχει αμφισβητήσει.
«Έπειτα από τη δημόσια παραδοχή του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ, που είχε το πρώτον εισηγηθεί τις σχετικές διατάξεις αποσυμφόρησης των φυλακών, για την ανάγκη κατάργησής τους, προτείνεται η τροποποίηση των άρθρων 12 του ν. 4233/2015 και 43 του ν. 4489/2017, καθώς και η επαναφορά των διατάξεων σχετικά με τα καταστήματα κράτησης Γ’ τύπου, δυνάμει επιτακτικών λόγων δημόσιας ασφάλειας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τροπολογία που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.