Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Οι φήμες, ο Στουρνάρας και η... πισίνα




Πηγή: Το Βήμα- βηματοδότης
"Κυκλοφορούν σε τραπεζικό και σε άλλα γραφεία έντονες φήμες ότι οι κυβερνώντες βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα και μάλιστα ορισμένοι διακινούν ότι θα έχει την ίδια τύχη με τον Πανίκο Δημητριάδη τον κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου που έχασε τη θέση του.
Αλλά τι απαντά ο κ Στουρνάρας για τις φήμες
αυτές;
«Ας το δοκιμάσουν θα είναι μια αυτοκτονία για αυτούς», λέει για να συμπληρώσει: «Δεν πιστεύω σε τέτοιες διαδόσεις τη στιγμή που οι σχέσεις μου με το Μαξίμου λειτουργούν χωρίς προβλήματα. Δεν υπάρχει καμία διαφωνία και σίγουρα οι φήμες αυτές διακινούνται από κάποιους ανεγκέφαλους». Οσον αφορά τον κύπριο τραπεζίτη είπε ότι δεν καρατομήθηκε (τέτοιο πράγμα είναι δύσκολο να γίνει από την ΕΚΤ) αλλά, παρατήθηκε»
Ο κεντρικός τραπεζίτης όμως λέει και κάτι άλλο ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις τράπεζες αφού τα stress tests εξελίσσονται ομαλά και διερωτάται γιατί ανησυχούν μερικοί. Οσο για την πλήρη άρση των capital controls αναφέρει ότι θα υπάρξει νέα χαλάρωση μετά το κλείσιμο της νέας αξιολόγησης και ότι αν υπάρξει ικανή επιστροφή χρημάτων στις τράπεζες θα αρθούν τελείως τον Αύγουστο του 2018"

 Υ.Γ. Βέβαια αυτά μπορεί να τα λέει ο κ. Στουρνάρας και να αντιδρά με ψυχραιμία στις φήμες, αλλά σίγουρα η άποψή του θα έχει μεταβληθεί μετά την προσωπική επίθεση που δέχθηκε από την εφημερίδα των υπογείων του Μαξίμου (Docoumento) για το το "πόθεν έσχες" του, την πισίνα και το εξοχικό σπίτι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.