Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ο Κυριάκος δίπλα στους πληγέντες- Από το Στασβούργο κατ' ευθείαν στην Ελευσίνα σε σύσκεψη για τις πλημμύρες- Ο Τσίπρας πότε θα πάει;


Φωτογραφία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα μετέβη το απόγευμα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για την ανείπωτη τραγωδία στην Δυτική Αττική. Τον υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Βασιλείου, ενώ στη συνάντηση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας
Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και του Στρατού, όπως και επτά βουλευτές της ΝΔ (Γ. Βλάχος, Μ. Βορίδης, Κ. Καραμανλής, Γεωργία Μαρτίνου, Θαν. Μπούρας, Β. Οικονόμου και Μ. Χαρακόπουλος) οι οποίοι είχαν ήδη μεταβεί από πρωί στα σημεία που επλήγησαν περισσότερο.
 

4289998.jpg O κ. Μητσοτάκης ρώτησε αρχικώς τους εκπροσώπους των φορέων αν γνωρίζουν πόσοι άνθρωποι αγνοούνται. Ο Γ.Γ της Πολιτικής Προστασίας τον ενημέρωσε ότι υπάρχουν μεν κάποιοι πολίτες που αναζητούνται, αλλά του επισήμανε ότι ο αριθμός είναι πολύ μικρός - «κάτω από πέντε», είπε - όπως και ότι οι πληροφορίες σχετικά με τους εν λόγω πολίτες είναι συγκεχυμένες.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να μάθει ποιες ενέργειες έχουν γίνει από το πρωί, όπως και τι μέτρα έχουν ληφθεί για τις επόμενες ώρες. «Λόγω του τεράστιου όγκου των φερτών υλικών που παρέσυραν οι χείμαρροι στους δρόμους, δυστυχώς παραμένει ακόμη και τώρα πολύ δύσκολη η πρόσβαση σε κάποιες γειτονιές και δεν έχουμε ακόμη πλήρη εικόνα για το πόσα σπίτια, επιχειρήσεις και εργοστάσια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή και καταστραφεί» ανέφερε ο κ. Καπάκης ο οποίος επιφυλάχθηκε η καταγραφή να γίνει το πρωί. Ενημέρωσε ακόμη τον κ. Μητσοτάκη ότι οι Δήμοι της περιοχής έχουν αναλάβει την ευθύνη να στεγάσουν προσωρινά τους πολίτες των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές, όπως και ότι καταβάλλεται προσπάθεια να αποκατασταθεί η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση στην Μάνδρα.
 

thumbnail1 1.jpg «Εξυπακούεται ότι δεν ήρθα εδώ για να καταλογίσω ευθύνες, αλλά για να έχω μια πλήρη εικόνα γι αυτήν την ανείπωτη τραγωδία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε πληροφόρηση και για τα δύο βασικά αντιπλημμυρικά έργα στη Νέα Πέραμο και την Μάντρα. «Δυστυχώς έχουν κολλήσει λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας» απάντησαν οι εκπρόσωποι των φορέων, ενώ σε ερώτηση του Προέδρου της ΝΔ για τη σύσκεψη που είχε γίνει προ εννιά ημερών στην Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Αττικής στην οποία είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, οι μετέχοντες στη συνάντηση υποστήριξαν ότι είχαν γίνει όλες οι προληπτικές ενέργειες. 


 
thumbnail2.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.