Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, οι ρίζες της ΝΔ και η ελλιπής εκπροσώπηση του κόμματος στην εκδήλωση για τη μνήμη του πρώην Προέδρου Δημοκρατίας



Φωτογραφία: ΑΠΕ
Η ορκωμοσία του Κ. Τσάτσου

Ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, ήταν μια μεγάλη μορφή του κεντροδεξιού χώρου, την αξία του οποίου αναγνωρίζουν οι πάντες. Ακόμα και οι αντίπαλοί του. Ήταν πιστός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο βασικός συντάκτης του Συντάγματος του 1974 και Πρόεδρος της Ελληνικής
Δημοκρατίας.
Χθες στη Βουλή έγινε τελετή για τα 30 χρόνια από τον θάνατό του.
Εκείνο που προκάλεσε αρνητική εντύπωση ήταν η φτωχή παρουσία της ΝΔ.  Είανι χαρακτηριστικό ότι η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει πως «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πιο ισχυρή παρουσία από τους νεοδημοκράτες. Το «παρών» έδωσαν μόνον οι Κώστας Τασούλας, Θόδωρος Φορτσάκης και Θανάσης Δαβάκης»
Αλήθεια ποιος αποφασίζει γι’ αυτά;
Ποιος με την αμέλειά του εκθέτει την παράταξη και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη;
Αν και, βέβαια, σε μια τέτοια εκδήλωση, το ορθό θα ήταν να είναι παρών και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος.
Στην Πειραιώς πρέπει να κατανοήσουν κάτι: Όσα νέα κλαδιά και φύλλα να βγάλει ένα δένδρο, αν δεν έχει ισχυρές ρίζες δεν μπορεί να σταθεί όρθιο. Και αν η Κεντροδεξιά στην Ελλάδα στάθηκε όρθια μέσα από τη λαίλαπα των μνημονίων, αυτό συνέβη γιατί είχε γερές ρίζες.
Ας φροντίσει η ηγεσία οι ρίζες αυτές να ενισχυθούν. Έτσι το «δέντρο» θα μείνει ισχυρό και θα βγάζει και νέα κλαδιά και νέα φύλλα, αλλά και θα καρπίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.