Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΔ σε διαδικασία αξιλόγησης βουλευτών και στελεχών, αλλά και αλλαγών - Ποιά στελέχη της Πειραιώς θέλουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές.

Πηγή: parapolitika.gr
Εκτεταµένους µετασχηµατισµούς στο «γαλάζιο» οργανόγραµµα ετοιµάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το αµέσως επόµενο χρονικό διάστηµα. Όπως είχαν αποκαλύψει τα «Π» από το περασµένο καλοκαίρι, οι επιτελείς της Πειραιώς προετοιµάζουν εδώ και καιρό ένα πλάνο σηµαντικών αλλαγών σε επίπεδο
προσώπων και σε καίρια κοµµατικά πόστα, προκειµένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι στοχεύσεις της κεντρικής στρατηγικής, αλλά και οι εσωτερικές ισορροπίες. Οι εν λόγω ανακατατάξεις ήταν εξαρχής αποφασισµένο να ακολουθήσουν την παρουσία του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης στη ∆ΕΘ, ως συνέχεια των κινήσεων και των εξαγγελιών για την επαναφορά της Ν∆ σε τροχιά εξουσίας, προοπτική που φιλοδοξεί να σηµατοδοτήσει σήµερα και αύριο από τη συµπρωτεύουσα ο κ. Μητσοτάκης. Μάλιστα, όπως λένε οι γνωρίζοντες, πέραν του ανασχηµατισµού της επικοινωνιακής οµάδας και των επικεφαλής των γραµµατειών του κόµµατος, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν παρεµβάσεις και στους κόλπους της σκιώδους κυβέρνησης που είχε συστήσει πέρυσι ο πρόεδρος της Ν∆. Βλέπετε, είναι κοινός τόπος µεταξύ των παροικούντων τη «γαλάζια» Ιερουσαλήµ πως βασικό ζητούµενο αυτή την περίοδο είναι η περαιτέρω ενεργοποίηση των µελών της Κοινοβουλευτικής Οµάδας και δη εκείνων που επιδεικνύουν παρατεταµένη αδράνεια. «Πρέπει να τους χτυπήσουµε όχι καµπανάκια… καµπάνες. Τώρα είναι η στιγµή που πρέπει να µπουν οι βάσεις για την επίτευξη της πρωτιάς και της αυτοδυναµίας», σχολιάζουν χαρακτηριστικά συνοµιλητές της κοµµατικής ηγεσίας, δίνοντας το στίγµα των σκέψεων και των προθέσεων της Πειραιώς. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο διευθυντής του γραφείου του αρχηγού της Ν∆ Μιχάλης Μπεκίρης κορυφώνει τη διαδικασία αξιολόγησης της δράσης των τοµεαρχών, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί µε την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου. 



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Οδηγός για τις τελικές αποφάσεις και τις όποιες επιλογές θα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από το σύστηµα καταγραφής της κινητικότητας των σκιωδών υπουργών, το οποίο «τρέχει» τον τελευταίο χρόνο, µέσω της αποστολής προς αυτούς συγκεκριµένου ερωτηµατολογίου σε τριµηνιαία βάση. Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι τριπλός:

α) Η αποτελεσµατική αντιπολίτευση έναντι των πεπραγµένων της κυβέρνησης,

β) η δηµιουργία ενός άτυπου πίνακα βαθµολόγησης των τοµεαρχών µε µετρήσιµο υλικό όπως οι ερωτήσεις στη Βουλή και γενικότερες ενέργειες στο πεδίο αρµοδιότητάς τους και

γ) η σύσταση µιας «Βίβλου» ενόψει της ανάληψης της εξουσίας από τη Ν∆, πάνω στην οποία θα βασιστούν οι κεντρικοί άξονες της διακυβέρνησης της χώρας.

Ενδεικτικό της επιτάχυνσης της διαδικασίας αξιολόγησης των στελεχών του σκιώδους κυβερνητικού σχήµατος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το γεγονός ότι τα αντίστοιχα ερωτηµατολόγια θα αποστέλλονται πλέον κάθε µήνα, ενώ ήδη έχουν πραγµατοποιηθεί δύο σχετικά σεµινάρια (θα υπάρξουν κι άλλα στη συνέχεια) µε τη συµµετοχή συνεργατών των τοµεαρχών, προκειµένου να «τρέξει» καλύτερα αυτό το πρωτότυπο, για τα ελληνικά πολιτικά δεδοµένα, πρόγραµµα.

Τα «Π» παρουσιάζουν σήµερα αποκλειστικά τη φόρµα που καλούνται να συµπληρώσουν οι «γαλάζιοι» βουλευτές-επικεφαλής τοµέων παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου και στην οποία αποτυπώνεται η δράση τους για τη µία συγκεκριµένη χρονική περίοδο. Όπως φαίνεται στο έγγραφο, το ενδιαφέρον της κοµµατικής ηγεσίας εστιάζεται στη λειτουργία και την πυκνότητα των συνεδριάσεων του σκιώδους υπουργού µε τα µέλη του τοµέα ευθύνης του, στο κοινοβουλευτικό και εξωκοινοβουλευτικό του έργο (δηλαδή από παρεµβάσεις στη Βουλή µέχρι περιοδείες, εκδηλώσεις, δελτία Τύπου και προτάσεις για το κυβερνητικό πρόγραµµα της Ν∆), καθώς και στην εκπροσώπηση στα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης.

«Το κόλπο αυτό έχει βγάλει λαβράκια. Φαίνεται και ποιοι είναι οι τεµπέληδες και ποιοι κάνουν καλά τη δουλειά τους µε ό,τι αυτό συνεπάγεται για το µέλλον του καθενός», επισηµαίνουν οι γνωρίζοντες τα τεκταινόµενα πίσω από τις κλειστές πόρτες της Πειραιώς. 



ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Στο µεταξύ, όπως έχει γραφτεί επανειληµµένως, βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η αντικατάσταση των γραµµατέων και αναπληρωτών γραµµατέων του κόµµατος που επιθυµούν να µπουν στη διεκδίκηση µιας θέσης στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια των επόµενων εθνικών εκλογών. Επειδή, µάλιστα, το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξηµένο µε φόντο την προοπτική νίκης της Ν∆, δεν αποκλείεται να υπάρξουν σηµαντικές αλλαγές στο εν λόγω µέτωπο. «Είναι θέµα ισορροπίας. ∆εν µπορούν να έχουν θέση στον κοµµατικό µηχανισµό όταν επιθυµούν να είναι και υποψήφιοι. Είναι λογικό σ’ αυτή την περίπτωση κάποιοι να σκέφτονται ότι όλοι αυτοί ενεργούν για να προωθήσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις», τονίζουν έµπειροι κοµµατικοί παράγοντες.
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ο γραµµατέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης, ο γραµµατέας Παραγωγικών Φορέων Βασίλης Ξυπολυτάς, ο γραµµατέας Κοινωνικών ∆ικτύων Γιώργος Σταµάτης, ο γραµµατέας Ειδικών Κοµµατικών Οργανώσεων Βασίλης Σπανάκης, η αναπληρώτρια γραµµατέας Γυναικείων Θεµάτων Νατάσα Σωτηριάδου, ο αναπληρωτής γραµµατέας ∆ιεθνών Σχέσεων Τάσος Χατζηβασιλείου, ο προερχόµενος από την Ένωση Κεντρώων, αναπληρωτής γραµµατέας Επιστηµονικών Φορέων Γιάννης Καλλιάνος, ο αναπληρωτής γραµµατέας Παραγωγικών Τοµέων και πολιτευτής στην Α’ Πειραιά Γιάννης Βουτσινάς, ο αναπληρωτής γραµµατέας Προγράµµατος Μανώλης Γραφάκος και η γραµµατέας Σχέσεων Κοινωνίας-Κόµµατος, ήδη πολιτεύτρια στη Β’ Αθήνας, Ζωή Ράπτη. Περίοπτη θέση, µεταξύ των προαναφερθέντων, κατέχει τέλος και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος ως γνωστόν έχει βάλει πλώρη για τη Β’ Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.