Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Τάκης θεοδωρικάκος: Τα ΜΜΕ που δημοσιεύουν δημοσκοπήσεις εταιρειών που είναι "φαντάσματα", έχουν ποινικές ευθύνες



Ακόμα και ποινικές ευθύνες έχουν όσοι δημοσιεύουν στοιχεία δημοσκοπήσεων εταιρειών που δεν υπάρχουν, επισήμανε στο ραδιόφωνο του Alpha  ο Τάκης Θεοδωρικάκος, επικεφαλής του τομέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Θεοδωρικάκος προκάλεσε όποιον είναι πίσω
από τη συγκεκριμένη εταιρεία την οποία επικαλείται το Μαξίμου για να συντάσσει non paper σε βάρος της ΝΔ, να βγει δημοσίως και να αποκαλυφθεί.
Μίλησε για εταιρεία φάντασμα η οποία δεν είναι καταγεγραμμένη ούτε στο ΕΣΡ, ούτε στον Σύλλογο Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ).
Συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 δήλωσε:
«Δεν υπάρχει αυτή η εταιρεία. Όποιος είναι αυτή η εταιρεία να βγει να δούμε το πρόσωπο του, ποιος είναι και να μιλήσει, να μας εξηγήσει τι βρήκε, πως το βρήκε. Επειδή αποφασίσατε να με ρωτήσετε σήμερα το πρωί και να ξεκινήσετε τη συζήτηση μας, μια συζήτηση περί δημοσκοπήσεων που προσωπικά δεν τη βρισκω ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διότι θεωρώ ότι οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλεία ανάλυσης της πραγματικότητας και συμβολή στη διαμόρφωση της στρατηγικής και δεν είναι τόσο για δημιουργία εντυπώσεων. Αφού ερωτώμαι για αυτό σας ρωτώ ποια είναι αυτή η εταιρεία; Είναι γραμμένη στο μητρώο των εταιρειών, το ΕΣΡ ως οφείλει με βάση το νόμο; Όχι. Είναι γραμμένη στο ΣΕΔΕΑ, στο όργανο που εκπροσωπεί τις εταιρείες δημοσκοπήσεων; Όχι. Ποια είναι αυτή η εταιρεία; Με εταιρείες φαντάσματα θα συζητάμε; Έχει ευθύνη και ο χώρος των media διότι δεν μπορεί να δημοσιεύει κανείς πράγματα τα οποία δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα και των οποίων κανείς δεν έχει την ευθύνη. Είναι εκτός νόμου και έχουν βαρύτατη ευθύνη όσοι το κάνουν αυτό. Δεν πρόκειται κανείς να επιτρέπει να τους καλύψει και σήμερα η ΝΔ θα καταθέσει ερώτημα για αυτό το θέμα στο ΕΣΡ. Εγώ συνεχίζω να σας ρωτώ επειδή συνεχίζουμε να συζητάμε για κάτι. Ποια είναι αυτή η εταιρεία;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.