Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Θ. Πάγκαλος: “Οι εμπρηστές, οι τραμπούκοι και όσοι έκαψαν την Αθήνα είναι πλέον σε κυβερνητικές θέσεις.” Θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία...



Πηγή:Prisma 91,6
Στην πρεμιέρα του απογευματινού μαγκαζίνο και τον Παναγιώτη Κουνιάκη μίλησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σχολιάζοντας τις πολιτικές  εξελίξεις.
Ο ίδιος στην αρχή μίλησε για την αγάπη του για την Πρέβεζα, λέγοντας ότι έχει έρθει δυο φορές, μια ως τουρίστας και μια δεύτερη με το Λύκειο Ελληνίδων κατά την διάρκεια επίσκεψης στους αγίους Σαράντα.
Αναφερόμενος στην γνωστή πλέον έκφραση «Μαζί Τα Φάγαμε» που είναι και τίτλος ταβέρνας στην
Λευκάδα, είπε ότι εννοούσε τότε το θεμελιώδες πρόβλημα της οικονομίας, που είναι η ανεπάρκεια του κράτους που ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει.
«Αυτό έχει αλλάξει», ανέφερε καθώς μας αναγκάζουν οι δανειστές να εφαρμόσουμε τα επάρατα Μνημόνια τα οποία οι Έλληνες δεν συμπαθούν και θα ήθελαν πάλι να γυρίσουν στην ρέμπελη εποχή της σπατάλης και να κλέβουμε το δημόσιο με κόλπα και κομπίνες και να διορίζουμε για ψηφοθηρία, εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο δημόσιο που δεν χρειάζονται.
«Εάν δεν αλλάξουν αυτά δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα καθώς η κρίση αφορούσε και την Πορτογαλλία-Ισπανία-Κύπρο και αυτές οι χώρες με την εξαίρεση της Ελλάδας βγήκαν από το Μνημόνιο μετά από ένα δυο χρόνια ειδικής οικονομικής συμπεριφοράς, που δεν είναι μεν οι καλύτερες, αλλά ζούνε ομαλά.»
«Το 2012 εγώ ήμουν στο Υπουργικό συμβούλιο με τον Υπουργό Οικονομικών να αναφέρει ότι μας δανείζουν με 7,5% επιτόκιο κάτι που ήταν πέρα από κάθε λογική και έτσι αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία για πρώτη φορά σε χώρα του ενιαίου νομίσματος δημιούργησε ένα μηχανισμό στήριξης, δίνοντας μας χρήματα με πολύ χαμηλό επιτόκιο από της αγοράς και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε τόσα χρόνια να μπορούν να μας δανείζουν με ένα επιτόκιο ανάλογο με τους άλλους.»
Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε ένα λάθος να επαναλάβει ενώ τα περιθώρια στριμωχτεί, κάτι που έλεγαν όλοι οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί στην Ελλάδα, ότι θα παταχτεί η φοροδιαφυγή και θα πάρουμε από τους πλούσιους να δώσουμε στους φτωχούς. Αυτό δεν έπρεπε να το πει καθώς δεν εννοούσε ότι υπάρχει ένα τσουβάλι λεφτά το οποίο θα μοιράσει, αλλά ότι θα πάρει από μερικούς και θα συμπληρώσει τις ανάγκες των άλλων. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει καθώς η φοροδιαφυγή και διαφθορά είχαν ξεφύγει σε όλη την χώρα.
Αναφερόμενος στην μεγάλη οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού και την κηλίδα πετρελαίου, είπε ότι δέκα μέρες μετά το συμβάν η κυβέρνηση δεν απαντά σε θεμελιώδη ερωτήματα, γιατί ένα τόσο πολύ φορτωμένο πλοίο πήγε και άραξε στον κόλπο της Ελευσίνας. Τι περίμενε να συμβεί; Αυτό το πλοίο που πήγαινε; Ο πλοιοκτήτης έχει   παραπεμφτεί για λαθρεμπόριο καυσίμων και τα δικαστήρια τον απήλλαξαν γιατί υπήρχαν τυπικά προβλήματα στις δικογραφίες. Ποιος τον απάλλαξε; Να δοθούν τα ονόματα των δικαστών και να κινητοποιηθεί ο υπουργός δικαιοσύνης κ. Κοντονής και να δει όλες τις υποθέσεις.
Είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση προκαλεί υποψίες, ανέφερε.
Μιλώντας για την ανοχή της κοινωνίας σε όλα αυτά τα δυσβάσταχτα μέτρα και τον λόγο που δεν καίγεται πλέον η Αθήνα, ο ίδιος είπε ότι οι εμπρηστές και οι τραμπούκοι είναι στην εξουσία.
Αυτοί που έκαψαν την Αθήνα το Δεκέμβρη του 2010, είναι στην εξουσία, έχουν βγει σε κυβερνητικές θέσεις και κοιτάνε να καλύψουν ο ένας τον άλλον.
Τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί αυτό μας οδηγεί σε μια μορφή δικτατορίας. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο όταν βγουν τα τανκς στους δρόμους, ανέφερε. Εγώ έχω ζήσει την δικτατορία του 1967 και θυμάμαι ότι αυτοί που ήταν οπαδοί μιας τέτοιας κατάλυσης των ελευθεριών ότι δεν είμαστε σε θέση να τις ασκήσουμε.
Αυτό που λέει ο κύριος Τσίπρας, εκλογές το 2019, είναι αναιδέστατο και θρασύτατο, γιατί ποιος είπε ότι η δημοκρατία τελειώνει και η υποχρέωση μας προς συμμετοχή στα κοινά περιορίζεται στην τοποθέτηση ενός ψηφοδελτίου και μια κάλπη κάθε 4 χρόνια;
Εδώ έχουν καταρρεύσει κοινωνικές τάξεις, έχει αλλάξει η κοινωνική δομή, έγινε σοβαρή προσπάθεια να αλωθεί  η δικαιοσύνη και η ελευθερία του τύπου, έχουμε σοβαρά προβλήματα μπροστά μας.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης λέει κάθε φορά μην διαμαρτύρεστε και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έκαναν τα ίδια, άρα μην διαμαρτύρεστε είμαστε το ίδιο κακοί όσο και αυτοί, αυτό είναι το νόημα.
Μα εμείς δεν ψηφίσαμε μια κυβέρνηση που είναι εξίσου κακή από αυτές που πάψαμε να ψηφίζουμε. Αντιθέτως η προσπάθεια ενός λαού και μιας νεολαίας, πρέπει να δώσει μεγαλύτερες προοπτικές στην χώρα.
«Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα πάσχει από ένα δημόσιο που σπαταλά περισσότερα από όσα εισπράττει.  Θέλω μια φορά να μου πούνε μια φορά που στην Βουλή οι κύριοι της αριστεράς, πότε η Ελληνική αριστερά είπε επίσημα στην Βουλή να μην προσλάβουμε και άλλους δημόσιους υπαλλήλους, να δώσουμε αυξήσεις, να κάνουμε δηλαδή κάτι αντιδημαγωγικό και κάτι λαϊκίστικο για να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας.»
Είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ σε κάποια φάση του επινόησε το επίδομα παραγωγικότητας, άρχισαν μετά να το παίρνουν όλοι, επομένως καταργήθηκε το νόημα του.
Στο ερώτημα ότι αυτές οι παθογένειες υπήρχαν και στο παρελθόν, ο κύριος Πάγκαλος είπε ότι αυτό συνέβαινε, αλλά ο κύριος Τσίπρας είπε ότι θα τα αλλάξει όλα  και έπρεπε να μας πει με ποιόν τρόπο και εδώ και τρία χρόνια να τα έχει αλλάξει.
Όσον αφορά τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, ο κύριος Πάγκαλος εκτίμησε ότι η συσπείρωση του χώρου και η δημοκρατική εκλογή είναι καλή, θα ήταν καλύτερη η διεξαγωγή ενός συνεδρίου που θα αντιμετώπιζε πολιτικές πλατφόρμες και μετά θα έβγαινε ο αρχηγός με βάση μιας πλατφόρμας που θα ψηφιζόταν από τους συνέδρους. Αυτό δεν έγινε ποτέ στο ΠΑΣΟΚ, ήταν κάτι που το πρότεινε σταθερά επί 32 χρόνια, ωστόσο όταν ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου αυτό δεν μπορούσε να γίνει, αλλά μετά συνεχίσαμε με τον γιο του ενός τον εγγονό του άλλου κτλ.
Κανένας από τους υφιστάμενους υποψηφίους κατά την γνώμη μου, δεν έχει το κύρος για να διαδεχτεί τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά είναι προτιμότερο να υπάρχει ένας δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης, που να λειτουργεί δημοκρατικά για να συσπειρώσει τον χώρο του Κέντρου. Δεν λέω Κεντροαριστερά γιατί αριστερά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, κλέβοντας τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του.
Το κέντρο πρέπει να είναι το δεύτερο κόμμα ώστε αν εξασφαλίσει αυτοδύναμη πλειοψηφία ο κ. Μητσοτάκης, να μπορέσει μαζί με το κέντρο να κάνει μια παράταξη, που να έχει μια συμπαγή εικόνα για την κοινωνία και να μπορέσει να μας ξαναδώσει τις δυνατότητες μιας δημιουργίας ενός καλού περιβάλλοντος για την επιχείρηση και τις ιδιωτικές επενδύσεις και εκμεταλλευόμενοι τα φυσικά μας προσόντα να ξεφύγουμε από την κρίση.
Ο ίδιος μάλιστα στο τέλος της συνέντευξης αποκάλυψε ότι ψήφισε δυο φορές ΝΔ και θα το ξανακάνει.  Βλέπω με πολύ συμπάθεια τις προσπάθειες του Κέντρου, δηλαδή του παλιού ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είναι σε ηλικία για να αποδυθεί σε τέτοιου είδους περιπέτειες με τον ίδιο να θεωρεί ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εξουσίας  πολιτεύματος στην Ελλάδα, ένα είδος εμφυλίου εν τη γενέση του και αισθάνομαι την ανάγκη να πάρω θέση.
Τέλος εξέφρασε την ελπίδα να μην τελειώσει το καλοκαίρι στην περιοχή μας, γνωρίζοντας ότι είχαμε πολλούς τουρίστες , λέγοντας ότι έχει φίλους που τον προσκαλούν, καθώς και ότι ήταν ασκούμενος στο γραφείο ενός μεγάλου Νομικού και λογοτέχνη του Νίκου Κατηφόρη και μάλιστα με τον γιο του Γιώργο είναι στενοί φίλοι, άσχετα αν έχουν χαθεί γνωρίζοντας τους Λευκαδίτες και τις ιδιαιτερότητες τους.

1 σχόλιο:

  1. Να υποθέσω ότι ο Πάγκαλος με αυτόν τον τρόπο ζητά συγνώμη για όσα είχε πει κατά καιρούς εναντίον της ΝΔ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.