Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Καράογλου για δηλώσεις Αχτσιόγλου - Αντωνοπούλου: Έχουν χάσει και το αίσθημα της ντροπής

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Oι κυρίες Έφη Αχτσιόγλου και Ράνια
Αντωνοπούλου απέδειξαν, για ακόμη μια φορά, ότι έχουν μηδενική σχέση με την κοινωνία. Αγνοούν επιδεικτικά τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι καταστροφικές πολιτικές τους στον χώρο της αγοράς εργασίας και αναζητούν... δικαιολογίες πίσω από αλχημιστικές προσεγγίσεις.

Χωρίς ίχνος ντροπής και καμία διάθεση αυτοκριτικής παριστάνουν ότι όλα είναι καλώς καμωμένα.

Μάλλον ζουν σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Γιατί δεν είναι δυνατόν να μην βλέπουν την εργασιακή ζούγκλα που έχει καθιερωθεί επί των ημερών τους και να μην ακούν τις φωνές αγωνίας ανέργων και εργαζόμενων.

Στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η πλήρης απασχόληση αντιμετωπίζεται ως είδος προς εξαφάνιση, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία νέων προσλήψεων αφορά θέσεις ελαστικής εργασίας.  Ας σταματήσουν να διαβάζουν επιλεκτικά την "ΕΡΓΑΝΗ" του Ιουλίου παρουσιάζοντας ως επίτευγμα την αύξηση των ροών μισθωτής απασχόλησης λόγω της εποχικότητας της τουριστικής περιόδου.

Το επτάμηνο Ιανουάριος - Ιούλιος 2017 οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης αντιστοιχούν στο 52,14%, έναντι 47,86% της πλήρους απασχόλησης.

Όσον αφορά στο επιχείρημα της κυρίας Αχτσιόγλου ότι μεταξύ Κυβέρνησης και Δ.Ν.Τ. υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις στα εργασιακά ζητήματα αποτελεί ύβρι προς τους εργαζόμενους να παριστάνουν τους "επαναστάτες" εκείνοι που:

- Έφεραν και ψήφισαν στη Βουλή την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με απλή τρίμηνη προειδοποίηση,

- Υπόσχονταν ότι οι κλαδικές συμβάσεις θα υπερισχύσουν των επιχειρησιακών, κάτι το οποίο δεν ισχύει

- Οδηγούν  - με τις διαδοχικές μειώσεις του αφορολόγητου ορίου μέσα από το τρίτο και τέταρτο Μνημόνιο - όλους τους εργαζόμενους στην απώλεια δυο μισθών.

Τέλος, σχετικά με την εξαγγελία της κυρίας Αντωνοπούλου ότι μέχρι το 2019 θα υπάρξει συνολική μείωση δέκα μονάδων στην ανεργία, της υπενθυμίζουμε πως εάν δεν μετανάστευαν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι συμπατριώτες μας προκειμένου να βρουν δουλειά με αξιοπρεπή ημερομίσθια, η  ανεργία στη χώρα μας θα είχε σπάσει κάθε ρεκόρ.    

Συνιστούμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να αφήσει στην άκρη τις ταυτόχρονες επικοινωνιακές "επιθέσεις", τις κούφιες υποσχέσεις και την απόπειρα εξαπάτησης. Η ανεργία αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, μόνο με υπεύθυνες πράξεις, οι οποίες απουσιάζουν επί διακυβέρνησής τους».   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.