Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Γιατί η τρόικα δεν αντιδρά στην κυβέρνηση Τσίπρα σε θέματα, όπως η αξιολόγηση στο δημόσιο, που επί Σαμαρά ξεσήκωνε τον κόσμο; Η απάντηση βρίσκεται σε μια λέξη…

sima-suriza-se-anel-gia-kubernisi-swtirias

Τελικά η προσπάθεια για… αριστερή αξιολόγηση στους υπαλλήλους του Δημοσίου απέτυχε παταγωδώς.
Όχι τόσο βέβαια γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι τη σαμποτάρισαν (πολλοί δεν γνώριζαν καν ότι έπρεπε να υποβάλλουν αιτήσεις), αλλά γιατί την υπονόμευσε η ίδια η κυβέρνηση που τη διενεργούσε.
Μη ξεχνάτε ότι η ίδια η αρμόδια υπουργός πριν
δύο μήνες στη Βουλή είχε διαβεβαιώσει τους δημοσίους υπαλλήλους ότι δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις αν δεν αξιολογηθούν, δίνοντας το σύνθημα της αποχής από τη διαδικασία.
Το εύλογο ερώτημα βέβαια που δημιουργείται είναι «πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση Τσίπρα να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της μια διαδικασία που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και οι ίδιοι «θεσμοί», τα ίδια πρόσωπα, η ίδια τρόικα, πριν από τρία χρόνια να ξημεροβραδιάζεται έξω από το γραφείο του τότε υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκου Μητσοτάκη και να απαιτούν, να απαιτούν, να απαιτούν… τα πάντα, μέχρι και την τελευταία μετακίνηση στο πλαίσιο της κινητικότητας και την εφαρμογή της αξιολόγησης;»
Η απάντηση σε όλα αυτά βρίσκεται σε μια μόλις λέξη:
Υπερταμείο!
Όταν συνομιλείς με έναν πρωθυπουργό ο οποίος δέχθηκε χωρίς καμία αντίρρηση να παραχωρήσει στους δανειστές όλη την περιουσία του ελληνικού δημοσίου για 99 χρόνια (δηλαδή για τέσσερις γενιές), τότε το να του δώσεις τη δυνατότητα να κάνει και λίγο το παλικάρι δεν έχει και τόση σημασία.
Στην πιάτσα βέβαια όλα αυτά λέγονται «τζάμπα μαγκιές», αλλά την  πραγματικότητα την έχει περιγράψει ο κυβερνητικός εταίρος και συνυπεύθυνος για το ξεπούλημα της Ελλάδος Πάνος Καμμένος, με μία φράση: «Στα τέσσερα…». Αυτή είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ . Στα τέσσερα, αρκεί να μείνουν στην εξουσία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.