Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Καμμένος τέλος για τον Τσίπρα- Τον θεωρεί "τοξικό"- Αγωνιώδεις προσπάθειες για νέες συμμαχίες- Προσφέρει "γη και ύδωρ" για την "καρέκλα"



Μπορεί να είναι «ντάλα καλοκαίρι» και όπως λέγεται τον «Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις», στην πραγματικότητα όμως, τα πράγματα στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι τόσο εύθραυστα, που η υπερβολική ζέστη του Αυγούστου, ευνοεί στο να εκκολαφθούν σενάρια γύρω από την παραπέουσα κυβερνητική σταθερότητα.
Για να πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομά τους,
όποιος ξέρει να διαβάζει πίσω από τις λέξεις των δηλώσεων διαφόρων κυβερνητικών στελεχών, ένα συμπέρασμα εξάγει:
Καμμένος τέλος!!!
Ναι, ίσως ακούγεται βαρύ, αλλά είναι πραγματικότητα.
Η τελευταία κρίση με τις δηλώσεις Βούτση, έδειξε ότι η συμβίωση θα προκαλέσει τη διάλυση ενός εκ των δύο κυβερνητικών κομμάτων. Ωστόσο, όμως, αυτό είναι μόνο η επιφάνεια. Μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Η πραγματικότητα είναι ότι η πολυπραγμοσύνη του κ. Καμμένου έχει εκθέσει την κυβέρνηση και της έχει αφαιρέσει το δικαίωμα να μιλάει περί «ήθους της Αριστεράς» και νέου ήθους της κυβέρνησής του.
Ούτε οι συνομιλίες με ισοβίτες βοηθούν σε αυτό, ούτε οι διάφορες πληροφορίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία για περίεργους χειρισμούς εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Μάλιστα δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι επειδή στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φθάσει διάφορες καταγγελίες, ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε τον κ. Καμμένο ότι η συμφωνία τους να μην εμπλέκεται ο ίδιος στα της διαχείρισης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ισχύει, αλλά θα πάψει να συμβαίνει αυτό αν βγουν στη δημοσιότητα στοιχεία για οικονομική κακοδιαχείριση.
Φυσικά δεν έπιασε ο πόνος περί ηθικής τον κ. Τσίπρα, αλλά εκείνο που έκανε ήταν να είναι καλυμμένος έναντι του κυβερνητικού εταίρου του στη λογική ότι «εγώ σε προειδοποίησα». Με βάση αυτή την λογική δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες – και αφού ο κ. Τσίπρας έχει εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση- να διαρρεύσει το ίδιο το Μαξίμου όποιες πληροφορίες έχει στα χέρια του για κακοδιαχείριση στο υπ. Άμυνας.  
Όλα αυτά κάνουν τον κ. Τσίπρα να θεωρεί πλέον τον κ. Καμμένο πολιτικά "τοξικό" και να θέλει να απαλλαγεί από την παρουσία του αλλά χωρίς να χάσει την εξουσία.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση η μόνη κίνηση του κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν διακατέχεται από συναισθηματισμούς όταν είναι να προστατεύσει την καρέκλα του, είναι να αναζητήσει νέους συμμάχους.
Προσπαθεί να στήσει ένα νέο αφήγημα για την μετά μνημόνιο εποχή και σε αυτό επιδιώκει να βρει νέους συνοδοιπόρους.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η προσέγγιση που έκανε ο κ. Κουρουμπλής (ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά από τους πρώτους που έφυγαν από το καράβι της Χαριλάου Τρικούπη όταν είδε ότι «έμπαζε νερά») για συνεργασία.
Είναι ενδεικτικό το σημερινό βασικό θέμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ το οποίο αναφέρει: «Κινητικότητα για αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού πυροδοτούν η πρόσφατη ανάδειξη ορίων στη «συγκατοίκηση» ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και η εκτίμηση ότι ενδεχομένως η συγκυβέρνηση είναι κοντά στο να εξαντλήσει τον λόγο ύπαρξής της καθώς ολοκληρώνονται οι μνημονιακές υποχρεώσεις. Χθες ο υπουργός Ναυτιλίας Π Κουρουμπλής κάλεσε ευθέως το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε ενιαίο μέτωπο έναντι της Ν.Δ του Κυρ Μητσοτάκη. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας μίλησε με αφορμή τη σύγκρουση με επίκεντρο τις δηλώσεις Βούτση και Γαβρόγλου για «δεδομένη διαχωριστική γραμμή» επί της οποίας όλοι θα πρέπει να πάρουν καθαρή θέση, ενώ πυκνώνουν οι δηλώσεις στελεχών του κόμματος που θεωρούν δεδομένο ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχει ημερομηνία λήξης. Από τη Χαρ. Τρικούπη απορρίπτουν τα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αποδίδοντας στην Κουμουνδούρου καιροσκοπισμό και τακτικισμούς έναντι των διεργασιών για ανάδειξη νέας ηγεσίας στη ΔΗΣΥ».
Πάντως επειδή ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει λάβει τις αποφάσεις του και να βάλει τέλος στη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο, η επίθεση φιλίας προς το ΠΑΣΟΚ αλλά και στη συνέχεια προς την Ένωση Κεντρώων, θα είναι συνεχής. Τα όπλα που θα χρησιμοποιήσει δεν θα περιορισθούν στους κ.κ. Κουρουμπλή και Λαλιώτη. Πρόθεσή του είναι να προσφέρει «γη και ύδωρ» αρκεί να παραμείνει στην εξουσία, καθώς ξέρει ότι το πουλόβερ ΑΝΕΛ θα αρχίσει να ξεφτίζει ειδικά μετά τη συζήτηση που θα γίνει τέλος Αυγούστου στη Βουλή για το Καμμένος – gate και τις συνομιλίες του υπουργού Άμυνας με τον ισοβίτη  για την υπόθεση του noor1, Μάκη Γιαννουσάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.