Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Χρόνια πολλά πατέρα! Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα σήμερα

Έχουμε μάθει να γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας και σωστά πράττουμε. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα. 



Το επισημαίνουμε γιατί χωρίς πατέρα, δεν θα υπήρχε μητέρα...
Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους τους πατέρες του κόσμου, που καθημερινά γίνεται όλο και πιο δύσκολος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, τις οποίες έχουν χρέος να στηρίξουν.
Και μπορεί οι πατεράδες να μην έχουν ανάγκη από ένα λουλούδι, αλλά κι αυτοί χρειάζονται ένα χαμόγελο από τα παιδιά τους, μια αγκαλιά, ή απλά ένα "χτύπημα στην πλάτη", συγκατάβασης, ή επιβράβευσης όσων έχουν κάνει για τις οικογένειές τους.
Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου του  1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.
Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.