Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Οι πολίτες γυρνούν την πλάτη στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Στο κενό έχει πέσει η προσπάθεια τη Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να πείσει τους Έλληνες ότι οι αποφάσεις του Eurogroup οδηγούν τη χώρα στην ανάπτυξη και στην έξοδο από τα Μνημόνια.   Σύμφωνα με την έρευνα, της εταιρείας δημοσκοπήσεων Prorata, στους πολίτες μέτρησαν πιο πολύ τα μέτρα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή για μείωση του αφορολόγητου και περικοπή των συντάξεων, και όχι η επιτυχία του κλεισίματος της αξιολόγησης. Ταυτόχρονα,
για μια ακόμη δημοσκόπηση επιβεβαιώνεται η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα:

- Το 67% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει τη συμφωνία σχετικά με την αξιολόγηση και το χρέος «μάλλον κακή και κακή», ενώ ενδεικτικό του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος είναι και το γεγονός ότι «κακή και μάλλον κακή» χαρακτηρίζει τη συμφωνία και το 55% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

 - Το 58% εκτιμά ότι η Κυβέρνηση με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup  «πέρασε κάτω από τον πήχη που η ίδια είχε θέσει», ενώ αρνητική θέση έχει και το 62% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

 - Για το εάν «η απόφαση του Eurogroup ανοίγει τον δρόμο για έξοδο από τα μνημόνια» το 75% δηλώνει ότι «μάλλον διαφωνεί και διαφωνεί».

 - Το 72% δηλώνει ότι διαφωνεί με το ότι «η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει στις αγορές το καλοκαίρι του 2018 χωρίς πρόβλημα».

 - Για  τα συναισθήματα που γέννησε η συμφωνία, το 35% δηλώνει «απογοήτευση», το 16% «αδιαφορία», το 15% «άγχος» και το 12% «θυμό», ενώ μόνο το 10% εκφράζει «ανακούφιση» και το 4% «αισιοδοξία».

 - Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής  της ίδιας δημοσκόπησης, η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 16 μονάδες, καθώς σε σχέση με την δημοσκόπηση του Μαΐου κερδίζει 6 μονάδες και φτάνει στο 36%. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στάσιμος στο 20%.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.