Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Ο Πούτιν "βάφτισε" Σκοπιανούς τους εκ Θεσσαλονίκης εκπολιτιστές των Σλάβων ισαποστόλους Μεθόδιο και Κύριλλο




Τι λένε τώρα οι κάθε λογής φυλλάδες για το «ξανθό ομόθρησκο γένος» και τον μέγα ηγέτη του Βλαδίμηρο Πούτιν ο οποίος «βάφτισε» σκοπιανούς τους εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενους εκπολιτιστές των Σλάβων Μεθόδιο και Κύριλλο;
Ναι, βέβαια… Συνέβη κι αυτό.
Θα μου πείτε ένα λάθος έκανε ο
άνθρωπος, θα του πάρουμε το κεφάλι;
Όχι βέβαια.  Αλλά αυτό δεν βλάπτει να σκεφτούμε ότι ηγέτες τέτοιου βεληνεκούς δεν κάνουν εύκολα λάθη ειδικά σε τέτοιου είδους, πολιτικά, ιστορικά και ταυτόχρονα ιστορικά ζητήματα. Πώς να γίνει βρε παλικάρια, αρνούμαστε να δεχθούμε ότι ο ηγέτης μιας τέτοιας χώρας, όπως η ομόθρησκή μας Ρωσία, είναι, τουλάχιστον, ανιστόρητος και αγνοεί ότι οι Μεθόδιος και Κύριλλος κατάγοντο από την ελληνικότατη Θεσσαλονίκη.
Εκτός βέβαια αν ο ηγέτης του «ξανθού γένους» που θα σώσει τους Έλληνες, αγνοεί ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην Ελλάδα, ή δεν θέλει να βρίσκεται στην Ελλάδα.
Για την ιστορία πάντως να πούμε ότι η Βουλγαρία διαμαρτυρήθηκε για τις δηλώσεις του Πούτιν. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ή το ελληνικό υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ακόμη), δεν έβγαλε άχνα.

Για την ιστορία λαμβάνοντας στοιχεία από το Wikipedia καταγράφουμε τα εξής:
Οι δύο αδελφοί γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, ο Κύριλλος περίπου 827–828 και ο Μεθόδιος 815–820. Ο Κύριλλος θεωρείται ο νεότερος από επτά αδέλφια. Λεγόταν Κωνσταντίνος, αλλά πήρε το όνομα Κύριλλος όταν έγινε μοναχός στη Ρώμη, λίγο πριν το θάνατό του, σύμφωνα με τη "Vita Cyrilli" ("Η Ζωή του Κυρίλλου"). Ο Μεθόδιος λεγόταν Μιχαήλ και πήρε το όνομα Μεθόδιος όταν έγινε μοναχός στον Ολυμπο της Μυσίας (σημερινό Ούλουνταγκ στη βορειοδυτική Τουρκία). Πατέρας τους ήταν ο Λέων, δρουγγάριος (υπεύθυνος για τα θέματα στρατιωτικής διοίκησης) του Βυζαντινού θέματος της Θεσσαλονίκης και μητέρα τους η Μαρία, αποτελώντας γνωστή οικογένεια της πόλης, με έντονη θρησκευτικότητα. Στη βιογραφία του ο Άγιος Κύριλλος ισχυρίζεται ότι με τον αδελφό του κατάγονται από «βασιλικό γένος».
Τώρα πώς γίνεται κατά τον Πούτιν να είναι Σκοπιανοί όταν το κράτος των Σκοπίων «εφευρέθηκε» από τον Τίτο, μετά τον β΄ Παγκόσμιο πόλεμο;  Και πώς γίνεται να είναι σλάβοι έχοντας τα συγκεκριμένα βαφτιστικά ονόματα (Κωνσταντίνος και Μιχαήλ) και οι γονείς τους ελέγοντο Λέων (σύνηθες βυζαντινό όνομα προερχόμενο από το αρχαίο ελληνικό Λεωνίδας) και Μαρία, και πάλι δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε.
Ίσως το κατανοούν οι διάφοροι άκρατοι και ανόητοι υπερασπιστές του Πούτιν, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν ότι οι διάφοροι «Πούτιν» ή «Τραμπ» για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι τα συμφέροντα της χώρας τους και ότι η Ελλάδα μπορεί να σωθεί  μόνο από τους Έλληνες, μέσα στις δομές των οργανισμών που ανήκει, δηλαδή της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.