Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Τα μέτρα που πρότεινε ο Κυριάκος για τη Λέσβο


Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λέσβου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφηση των κατοίκων κι έκανε την ακόλουθη δήλωση:


"Όπως είπαμε και πριν είχαμε πάρα πολύ μεγάλη καταστροφή εδώ πέρα στο χωριό της Βρίσας. Θα συγχαρώ όλους τους αρμόδιους, την περιφέρεια, το Δήμο, τις κρατικές υπηρεσίες, το στρατό, την αστυνομία, την πυροσβεστική, για την άμεση ανταπόκρισή τους σε μια πολύ μεγάλη, φυσική καταστροφή, η οποία είναι εστιασμένη εδώ πέρα στο χωριό της Βρίσας.
Από δω και στο εξής αυτά που πρέπει να γίνουν είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα και σαφή.
Να ολοκληρωθεί, η καταγραφή των ζημιών, η οποία έχει γίνει, με τον σχετικό χαρακτηρισμό, από τους αρμόδιους μηχανικούς, και βεβαία να εκδοθούν άμεσα οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, του αφορούν στην επιδότηση του ενοικίων των ανθρώπων οι οποίοι δεν μπορούν πια να κατοικήσουν στο χωριό και στην προσωρινή οικονομική τους υποστήριξη.
Κατά τη άποψή μας θα πρέπει να υπάρχει και μια απαλλαγή, από τις υποχρεώσεις του ΕΝΦΙΑ για δύο τουλάχιστον, χρόνια για τους ανθρώπους που έχασαν, την περιουσία τους κι από κει και πέρα βέβαια, θα ξεκινήσει το δύσκολο, έργο, της ανακατασκευής, του όμορφου αυτού χωριού. 
Δεν είναι κάτι το οποίο θα γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, στις δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας. 
Η Μυτιλήνη πέρασε από μεγάλες κρίσεις τα τελευταία χρόνια, αλλά θα βγει δυνατή και από αυτήν αλλά πάντα βέβαια με την υποστήριξη την διαχρονική, υποστήριξη της πολιτείας. 
Όπως είχα την ευκαιρία να πω και πριν, πάντα υπάρχει μια επικοινωνιακή έξαρση, την στιγμή του φαινομένου, αλλά όταν μιλάμε για μια αποκατάσταση, ενός ολόκληρου χωριού, που θα κρατήσει χρόνια, προφανώς και η στήριξη του κράτους, σε αυτόν τον τραυματισμένο οικισμό, θα πρέπει να είναι διαρκής. 
Ευχαριστώ πολύ".

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη και από εκεί οδικώς στο Αμύνταιο για να επισκεφθεί το χωριό Ανάργυροι στο οποίο συνέβη η μετάλη κατολίσθηση στο λιγνητικό πεδίο της ΔΕΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.