Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

"Πάγο" έβαλε ο Κυριάκος στον Τσίπρα

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ"Πάγο" έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο τελευταίος προσπάθησε να ελαφρύνει το κλίμα ρωτώντας τον πρόεδρο της ΝΔ τι κάνει η αδελφή του, Ντόρα Μπακογιάννη.
"Αυτά θα τα πούμε κατ' ιδίαν" του απάντησε κοφτά ο κ. Μητσοτάκης
ξεκαθαρίζοντας στον κ. Τσίπρα πως πήγε θεσμικά στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού η συζήτηση για τη διαπραγμάτευση θα γίνει στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει η ΝΔ.

 Μητσοτάκης: «Για το μεν ζήτημα της οικονομίας και της εξέλιξης της διαπραγμάτευσης, θα έχουμε, εξάλλου, την ευκαιρία να τα πούμε στη Βουλή και νομίζω ότι ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για το τι ακριβώς έγινε. Για τα ζητήματα τώρα της εξωτερικής πολιτικής, για το ζήτημα του Κυπριακού, είμαι πάντα στην διάθεση της Κυβέρνησης για οποιαδήποτε πρόσθετη ενημέρωση, πέραν αυτών που ήδη γνωρίζουμε έχουμε εξελίξεις μπροστά μας.Αν υπάρχουν, όμως, ζητήματα τα οποία πρέπει να τα γνωρίζω κατ' ιδίαν, είμαι έτοιμος να ακούσω».

Τσίπρας: Είναι καλό να συζητιόνται κάποια πράγματα κατ' ιδίαν, ειδικά ευαίσθητα θέματα όπως αυτά της διαπραγμάτευσης, αν και ζούμε στην εποχή της επικοινωνίας και όλα μεταδίδονται αμέσως.

Με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός κλείνει τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημερώνει για τις αποφάσεις του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό ένόψει της διάσκεψης στην Ελβετία.

Πηγές από τη ΝΔ ανέφεραν:


1.   Αναφορικά με την οικονομία, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν ξεκάθαρος πως η συζήτηση θα γίνει στη Βουλή, για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός. Μόνο έτσι θα μάθει όλη την αλήθεια για τις ευθύνες της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου για το τέταρτο Μνημόνιο με τα πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας, που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και δέσμευσε τη χώρα για πολλά χρόνια μετά τη λήξη της θητείας της Κυβέρνησής του.

2.   Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, υπέρ μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης. Με επανένωση του νησιού, με εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Χωρίς ξένα στρατεύματα και χωρίς την παρωχημένη λογική εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.