Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Να γιατί δεν θα έλθει ποτέ η ανάπτυξη! Ο Τάσος Αβραντίνης το αποδεικνύει με αριθμούς

Το ζητούμενο για την κυβέρνηση και τη χώρα είναι η ανάπτυξη.
Ανατρέξαμε σε παλαιότερη ανάρτηση του Τάσου Αβραντίνη ο οποίος εξηγεί γιατί επί ματαίω αναμένουμε την ανάπτυξη με την κυβέρνηση Τσίπρα.
Γράφει:
"Το 2007 το ΑΕΠ της χώρας ήταν 223,2 δισ.€. Το σύνολο των φόρων που εισέπραξε το κράτος το 2007 ανήλθαν σε 48,6 δισ.€. Ως ποσοστό του ΑΕΠ τα φορολογικά έσοδα ήταν 21,7% περίπου.
Το 2017 το ΑΕΠ εκτιμάται ότι θα βρίσκεται περίπου στα
178 δισ.€. Το σύνολο των φόρων που πρόκειται να εισπράξει το κράτος εκτιμάται σε 51 δισ.€. Δηλαδή ως ποσοστό του ΑΕΠ θα είναι στο 28,65%.
Έτσι το 2017 οι φορολογούμενοι πρόκειται να πληρώσουν 2,5 δισ. € περισσότερους φόρους όταν το ΑΕΠ της χώρας το 2017 έχει μειωθεί κατά 45,2 δισ.€ σε σχέση με το 2007!!!
Η οικονομία δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτή την φορομπηχτική πολιτική. Ο μόχθος και το υστέρημα κάθε οικονομικού παράγοντα αντί να διοχετεύεται στην παραγωγή και να τροφοδοτεί την ανάπτυξη καταληστεύεται από το αδηφάγο κράτος για να συντηρείται μια αντιδραστική και αντιπαραγωγική γραφειοκρατία κι ένα ξεπερασμένο μοντέλο κρατικής οργάνωσης και λειτουργίας.
Με την αφαίρεση πόρων από την παραγωγική οικονομία για να συντηρηθεί η αντιπαραγωγική και απηρχαιωμένη κρατική μηχανή δεν παράγεται τίποτε, επενδύσεις δεν γίνονται και οι θέσεις εργασίας θα συνεχίσουν να χάνονται. Ταυτόχρονα οι τράπεζες συνεχίζουν να αποστερούνται καταθέσεις που χρειάζονται για να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία αφού αυτές χρησιμοποιούνται πλέον για την πληρωμή των φόρων ενώ ένα μεγάλο ιδιωτικό χρέος μέρα με τη μέρα δημιουργείται όταν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις αναγκάζονται να δανείζονται με εξοντωτικά επιτόκια για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο κράτος.
Συμπέρασμα, όσο δε μειώνεται δραστικά το κράτος και η φορολογία, η ανάπτυξη θα παραμένει όνειρο απατηλό και η οικονομία θα παραμένει εγκλωβισμένη στον φαύλο κύκλο της ύφεσης που προκαλείται από την εξοντωτική φορολογία όσων παράγουν.
Τάσος Αβραντίνης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.