Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΝΔ: «Ο συνομιλητής των "συλλογικοτήτων" κ. Τόσκας να ασχοληθεί, επιτέλους, σοβαρά με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών»


 

Πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκάλεσε η συνάντηση της ΠΟΑΣΥ στον πρόεδρο της ΝΔ.

Ο κ. Τόσκας καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη ότι δήθεν άλλαξε θέση για την συγκέντρωση στα Εξάρχεια, γεγονός ψευδές καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνάντηση με την ΠΟΑΣΥ επανέλαβε την αντίθεσή του αλλά αναγνώρισε - δημοκρατία έχουμε άλλωστε- το δικαίωμα της Ομοσπονδίας να κάνει συγκεντρώσεις.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 


«Θα συνιστούσαμε στον συνομιλητή των "συλλογικοτήτων" κ. Τόσκα να ασχοληθεί, επιτέλους, σοβαρά με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών από το να εκδίδει ανακοινώσεις που εκθέτουν συνολικά την Κυβέρνηση, αλλά και τον ίδιο.

Ρόλος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεν είναι η κριτική στους εκπροσώπους των αστυνομικών, αλλά  η ασφάλεια των πολιτών και η επίλυση των προβλημάτων των στελεχών της αστυνομίας, που έχουν οξυνθεί, λόγω της πρωτοφανούς ανεπάρκειας του κ. Τόσκα και της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Όσον αφορά τη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ,  καλούμε τον κ. Τόσκα να ξαναδιαβάσει προσεκτικά την ανακοίνωση του Κόμματος για να συνειδητοποιήσει ότι η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σταθερή»



Στο σχόλιό του, το γραφείο του κ. Τόσκα αναφέρει:
«Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταδικάσει δημόσια σε συνέντευξή του τη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, ενώ ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε σπεύσει να τη στηρίξει.
Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ στηρίζει ή όχι τη συγκέντρωση που προανήγγειλε ο συνδικαλιστικός φορέας των αστυνομικών στα Εξάρχεια;
Η ΝΔ σχεδιάζει και άλλες δράσεις και ποιες;
Ως πότε η ΝΔ θα θεωρεί τους αστυνομικούς «πελάτες» της και χειραγωγούμενα;
Είναι αυτή υπεύθυνη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;».

Όπως αναφέρει η ΠΟΑΣΥ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ, σχετικά με την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας για την εκδήλωση της 29ης Ιουνίου στην πλατεία Εξαρχείων, «επανέλαβε τη θέση που δημόσια έχει ήδη εκφράσει για το θέμα, αναγνωρίζοντας όμως το δικαίωμα κάθε σωματείου να οργανώνει σε νόμιμα πλαίσια οποιαδήποτε εκδήλωση ή συγκέντρωση».

Αναφέρει επίσης η ανακοίνωση, ότι ο κ. Μητσοτάκης, «με δεδομένο ότι η απόφαση της ΠΟΑΣΥ έχει ληφθεί και η εκδήλωση έχει λάβει τη νόμιμη άδεια, σημείωσε ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης να διαφυλάξει την τάξη και την ασφάλεια όσων συμμετέχουν σε αυτήν».
Στην ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ, τέλος, επισυνάπτεται και η άδεια που της χορηγήθηκε από τον Δήμο, μετά από αίτημα που είχε υποβάλει για την διενέργεια της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.