Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Τασούλας: Διαφωνώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίσθηκε για τη δημοκρατία- Επιτέλους ακούσθηκε και μια άλλη φωνή- Αν είχαν επικρατήσει οι ιδέες του ποιά θα ήταν η τύχη της Ελλάδας;

Αντιδράσεις προκάλεσε στα έδρανα της αριστεράς η αναφορά του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τασούλα στη χθεσινή εκδήλωση για τον Νίκο Μπελογιάννη και η διαφωνία του ότι το εκτελεσθέν στέλεχος του ΚΚΕ αγωνίσθηκε για τη δημοκρατία στην Ελλάδα.
H ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της προανακριτικής επιτροπής, είπε ο κ. Τασούλας, σημειώνοντας όμως ότι η πρόταση αυτή εντάσσεται σε μια ομοβροντία αντιπερισπασμού της κυβέρνησης για όλα όσα
περιμένουν τον ελληνικό λαό από την «περήφανη» διαπραγμάτευση.
«Μέσα σε αυτή την ομοβροντία αντιπερισπασμού εντάσσεται και η χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στο μνημόσυνο του Μπελογιάννη. Έχει ακουστεί εδώ, γιατί υπάρχουν και άλλες παρατάξεις σε αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει μόνο η αριστερά σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν και άλλες παρατάξεις, έχει ακουστεί εδώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Διαφωνώ. Ο θάνατος του Μπελογιάννη ήταν σκληρότατος. Η θανατική ποινή είναι μια σκληρότατη πράξη. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι μιας σκληρότατης πράξης που μπορεί κανείς να την κρίνει, αν ήταν άδικη ή δίκαιη, να θεωρούμε ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας συνιστά πράξη υπέρ της Δημοκρατίας. Εάν είχε ... (φωνές)... εάν είχε επικρατήσει... εάν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας, δεν θα επιτρεπόταν, όχι απλώς να πω αυτά, αλλά δεν θα επιτρεπόταν ούτε να τα σκεφτώ αυτά» είπε ο Κώστας Τασούλας.
Με τα όσα είπε ο πρώην υπουργός της ΝΔ σίγουρα εξέφρασε μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων, καθώς όλοι διαφωνούν με τον σκληρότατο θάνατο του Νίκου Μπελογιάννη, αλλά αυτό απέχει πολύ από την "αγιοποίησή" του που επιχειρείται για επικοινωνιακούς λόγους από την Αριστερά και ιδιαίτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.