Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Μέρες κατοχής...



Πηγή: Ελεύθερος Τύπος- της Άννας Παναγιωταρέα
ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ του 2014 όπου ο λαϊκισμός του Τσίπρα χτυπούσε κόκκινο και οι χαχόλοι συριζαίοι της πλατείας Συντάγματος κορυβαντιουσαν όποιος άνθρωπος για όποιο λόγο κι αν έβαζε τέρμα στη ζωή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η αξιωματική αντιπολίτευση, έβγαζε δελτίο για να χρεώσει το θάνατό του στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Και δεν έφτανε αυτή η αναισχυντία, άκουγες στα
ραδιόφωνα επώνυμους δημοσιογράφους να δίνουν το βήμα σε «βλήματα» τα οποία ζητούσαν δικαστήρια για «εκείνους που οδηγούν τους ανθρώπους στο θάνατο».
Ήταν τραγικές εκείνες οι μέρες ενός άφατου λαϊκισμού που ζήσαμε. Καθώς τις θυμάμαι αναρωτιέμαι πού έβρισκε το κουράγιο η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να τις αντιπαρέρχεται και να πολεμά για το στόχο της να βγάλει την Ελλάδα από την ύφεση, να γίνουν επενδύσεις, να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα.
ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ δέκα μέρες έχω μετρήσει τρεις αυτοκτονίες για τις οποίες τα κυβερνητικά MME δεν βρήκαν να αφιερώσουν μία λέξη. ΜΙΑ λέξη. Και τα τηλεοπτικά πρωινά κυβερνητικά μεγάφωνα δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον για να μας αφηγηθούν τις ιστορίες των αυτοχείρων και τι τους οδήγησε στην απελπισία.
Ούτε η Νέα Δημοκρατία βγήκε ως αξιωματική αντιπολίτευση να κουνήσει το δάκτυλο της μπροστά στη μύτη Τσίπρα-Καμμένου και να τους «καταγγείλει» για τις αυτοκτονίες των πολιτών που προκαλεί η ανικανότητά τους. Και κάνει άριστα η Νέα Δημοκρατία. Σε κόμμα που βρίσκεται στο κατώφλι της εξουσίας δεν επιτρέπεται ο απεχθής διχασμός με οικτρά προπαγανδιστικά μέτρα όπως εδίδαξε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά να ‘ταν μόνον οι αυτοκτονίες! Είδατε μήπως τις εικόνες από τη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης; Η ουρά των ηλικιωμένων και των νέων άνεργων που σχηματίστηκε περιμένοντας να πάρουν λίγα τρόφιμα έφτανε τα τριακόσια μέτρα.
Η διανομή ξεκίνησε στις εννέα το πρωί με τσουχτερό κρύο αλλά κανείς δεν έφυγε. Το κρέας, το τυρί, τα φρούτα που δόθηκαν στους δικαιούχους από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους λείπουν από το καθημερινό τραπέζι εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.
Ο ΒΑΡΝΑΒΑΣ μητροπολίτης Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως ταΐζει κάθε μέρα περισσότερους από 1 7.000 στις ενορίες της Μητροπόλεως.
Η περιοχή των 350.000 κατοίκων, πολλοί νέοι ανάμεσά τους δοκιμάζεται σκληρά από τη φτώχεια. Αλλά σιγά μη συγκινηθεί η κυβέρνηση. Να είναι ευχαριστημένη η Νέα Δημοκρατία που δεν βγαίνει ο Τζανακόπουλος στα MME για να καταγγείλει στους Ελληνες ότι πεινούν εξαιτίας της εμμονής Μητσοτάκη να μην προσυπογράψει τα μέτρα που θα ρουφήξουν και τις τελευταίες σταγόνες αίμα που απέμειναν στην αγορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.