Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Βούλτεψη: Η κυβέρνηση τα έχει συμφωνήσει και τα έχει υπογράψει όλα- Κακής ποιότητας θέατρο η διαπραγμάτευση

«Κακής ποιότητας θέατρο» χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι «τα έχει συμφωνήσει και τα έχει υπογράψει όλα» η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βουλτεψη που μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9FM» διατύπωσε την άποψη ότι η χώρα οδεύει προς ένα ακόμα μνημόνιο.
«Αυτές οι δήθεν υπερήφανες διαπραγματεύσεις, εγώ πιστεύω ότι είναι ένα κακής ποιότητας
θέατρο.
Και έχει αποδειχθεί ότι μετά από κάθε "υπερήφανη" διαπραγμάτευση πηγαίνουμε και σε ένα ακόμη μνημόνιο» είπε η κ. Βούλτεψη και συνέχισε: «Και βλέπω τώρα ότι προς τα εκεί, βεβαίως, οδεύουμε και όλη αυτή η ιστορία δήθεν για την υπεράσπιση των εργασιακών σχέσεων αποτελεί την επιτομή της υποκρισίας. Στην πράξη, στο όνομα της υπεράσπισης των εργασιακών σχέσεων, καταστρέφεται η οικονομία που παράγει θέσεις εργασίας. Και χωρίς σχέσεις εργασίας δεν υπάρχουν εργασιακές σχέσεις. Είναι απλό».
Χαρακτήρισε «καθαρή υποκρισία» τη συζήτηση που γίνεται και σημείωσε: «Δεν έχω καταλάβει τι υπερασπίζεται ο κ. Τσίπρας. Γιατί αν κάποιος έμπαινε στον κόπο να διαβάσει το συμπληρωματικό μνημόνιο της 16ης Ιουνίου 2016, θα έβλεπε ότι εκεί υπάρχουν όλα, έχουν υπογραφεί όλα και έχουν συμφωνηθεί όλα. Στις σελίδες 25 και 26 υπάρχουν όλα όσα έχουν συμφωνήσει για τις εργασιακές σχέσεις και βέβαια υπάρχει και το πόρισμα της επιτροπής των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος, ως υπουργός Εργασίας, είχε παρουσιάσει εν χορδαίς και οργάνοις στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016 και εκεί οριοθετούνται τα πράγματα. Άρα, λοιπόν, ποιο είναι το αντικείμενο αυτής της συζήτησης, όταν έχουν ήδη υπογράψει; Και, τελικά, ποιο είναι και το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο που λέει ότι διεκδικεί ο κ. Τσίπρας; Διότι οι Ευρωπαίοι του απάντησαν ό,τι ισχύει παντού και στην Ελλάδα. Τι ισχύει, όμως, παντού, έχει μπει κανείς τον κόπο να κοιτάξει; Διότι αυτό μου κάνει τρομερή εντύπωση... το γεγονός ότι δεν γίνεται κουβέντα για το συμπληρωματικό μνημόνιο του Ιουνίου του 2016 και καμία συζήτηση για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Διότι στην Ευρώπη αυτό που ονομάζουν βέλτιστες πρακτικές είναι οι κλαδικές, οι τομεακές και κυρίως οι επιχειρησιακές συμβάσεις».
Για τα αντίμετρα που σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή μαζί με τα μέτρα, η κ. Βούλτεψη είπε ότι είναι «κοροϊδία που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.