Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Δασικοί Χάρτες: Ο νέος ΕΝΦΙΑ για τους αγρότες- Χαράτσι άνευ προηγουμένου- Η ΝΔ δηλώνει αντίθετη- Κίνδυνος να χαθούν επιδοτήσεις

Την πλήρη αντίθεσή της στον τρόπο επιβολής των δασικών χαρτών με τον τρόπο που το επιχειρεί η κυβέρνηση, καθώς εξελίσσεται σε ένα νέο δυσβάστακτο χαράτσι για τους αγρότες, εκφράζει η ΝΔ.

Συγκεκριμένα ο  Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, βουλευτής
Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, σχετικά με το χαράτσι για τους δασικούς χάρτες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Η κατάρτιση των δασικών χαρτών θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

            Δυστυχώς, όμως, η παρούσα Κυβέρνηση τη χρησιμοποιεί ως άλλη μια ευκαιρία υπερφορολόγησης.

            Τώρα, μηχανεύτηκε ένα νέο χαράτσι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που φέρνει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες σε όλη τη χώρα.

            Η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως αντίθετη στην επιβολή του νέου χαρατσιού και καταθέτει εποικοδομητικές προτάσεις, για την έγκαιρη ολοκλήρωση των δασικών χαρτών».

Όπως επισημαίνει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ «Οι δασικοί χάρτες καταρτίζονται με αεροφωτογραφίες του 1945. Ετσι ακυρώνουν το 40% της αγροτικής παραγωγής της περιοχής μας και την επαναφέρουν στην κατάσταση που βρισκόταν στο τέλος του πολέμου, σε μια διαλυμένη οικονομία», υποστηρίζει ο δήμαρχος Τριφυλίας Παν. Κατσίβελος. «Επίσης υπάρχει μεγάλη προχειρότητα: για παράδειγμα δεν έχουν συμπεριλάβει παραχωρήσεις και αποχαρακτηρισμούς, ούτε και τα όρια των οικισμών (σ.σ. τα οποία ωστόσο είναι ευθύνη των πολεοδομιών των δήμων). Στους Γαργαλιάνους μια ολόκληρη γειτονιά εντός σχεδίου φαίνεται δασική».

Αυτό όμως που απασχολεί τους αγρότες είναι η τύχη των επιδοτήσεων. «Οι χάρτες έχουν αποσταλεί και στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Υπάρχει λοιπόν κίνδυνος να χαθούν εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεων, για εκτάσεις όπου καλλιεργούνται ελαιόδεντρα για δεκαετίες». Τέλος, διαμαρτυρίες υπάρχουν και για το ύψος του παραβόλου για την υποβολή αντίρρησης, το οποίο χαρακτηρίζεται απαγορευτικό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.