Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΝΔ: «Η χώρα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του Συνεδριακού τουρισμού»

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, συνεχίζοντας τις συναντήσεις εργασίας και ανοιχτής διαβούλευσης με φορείς του τουρισμού, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO.

Στη συνάντηση κυριάρχησαν οι προοπτικές και οι δυνατότητες ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού αλλά και τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος τομέας.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κόνσολας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η χώρα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του Συνεδριακού τουρισμού.

Ουσιαστικά, θα ξεκινήσουμε από την αρχή και η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνουμε είναι η διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού πλαισίου που θα ρυθμίζει πιστοποίησης και λειτουργίας των εταιρειών που διοργανώνουν συνέδρια, με υψηλά standards ποιότητας.

Ταυτόχρονα, ο Συνεδριακός τουρισμός θα πρέπει να ενταχθεί στο συνολικό τουριστικό προϊόν της χώρας, να βρει τη δική του θέση στην προβολή του τουρισμού μας, αλλά και να διευκολυνθούν επενδύσεις στο συγκεκριμένο τομέα με το νέο χωροταξικό.

Άλλωστε, ο συνεδριακός τουρίστας έχει ένα προφίλ που συνδέεται με το στόχο που έχουμε θέσει για την προσέλκυση τουριστών με υψηλό εισόδημα, που θα συμβάλλουν στην αύξηση της κατά κεφαλήν τουριστικής δαπάνης.

Δομικό στοιχείο του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας στον τουρισμό είναι η πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.