Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Γκιουλέκας: Η κυβέρνηση μέσω εκλογών ετοιμάζει φυγή προς τα εμπρός - Κάλπες στους επόμενους μήνες

Την εκτίμηση ότι θα στηθούν κάλπες τους προσεχείς μήνες έκανε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Γκιουλέκας, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής», υποστηρίζοντας ότι αυτό δείχνουν οι κινήσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και αυτό πλέον περιμένει η πλειοψηφία της κοινωνίας, όπως
δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις
Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν βλέψεις ούτε σενάρια για μετεκλογικές συνεργασίες», ωστόσο, η Νέα δημοκρατία θα επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις τόσο στο πολιτικό πεδίο, όσο και στο πεδίο της κοινωνίας.
«Από τη μία, οι κυβερνώντες προσπαθούν να στήσουν επικοινωνιακά ένα σκηνικό ρήξης με τους εταίρους, από την άλλη μοιράζουν προεκλογικές παροχές που θυμίζουν "καθρεφτάκια σε ιθαγενείς". Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για φυγή προς τα εμπρός μέσω των εκλογών», πρόσθεσε ο κ. Γκιουλέκας, επισημαίνοντας ότι το 2017 θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά που συνοδεύεται από νέα «φορο-επιδρομή».
Ο βουλευτής της Ν.Δ. εστίασε και στη δημόσια σύγκρουση ΔΝΤ και Κομισιόν. «Εύχομαι να κλείσει και, φυσικά, να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φοβάμαι, όμως, ότι οι παλινωδίες του κ. Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημία στην πορεία, αλλά και την αξιοπιστία της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η δημόσια σύγκρουση ΔΝΤ και Κομισιόν είναι γεγονός και, δυστυχώς, ακόμα όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Αυτό που υποστηρίζουν, όμως, οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί κύκλοι είναι ότι η β’ αξιολόγηση δεν θα κλείσει χωρίς το συμβιβασμό ΔΝΤ και Κομισιόν», σχολίασε.
Τέλος, ο κ. Γκιουλέκας υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σκέφτονται και πράττουν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό».
«Πέρα από τη σκληρή κριτική στους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του, η Νέα Δημοκρατία καταθέτει συνεχώς προτάσεις. Παρουσίασε τις βασικές αρχές, τον άξονα προγράμματος, που ακολουθεί διαφορετική πορεία. Πρόκειται για ένα άλλο μείγμα πολιτικής, που αφορά τη μείωση φόρων, την προσέλκυση επενδύσεων και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. Αντίθετα από όσα πράττει η σημερινή κυβέρνηση, που επιμένει στην επιβολή νέων φόρων σε μια κοινωνία που έχει εξαντλήσει τη φοροδοτική της ικανότητα», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.