Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ αναταράξεις προκαλούν οι εξελίξεις στον ΔΟΛ και η προσπάθεια Τσίπρα να δημιουργήσει τη δική του διαπλοκή



Το ότι η κυβέρνηση μέσω του εκδότη της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ κ. Μπόμπολα και του επιχειρηματία κ. Μαρή επιχειρούν να πάρουν τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, και να μετατρέψει το παραδοσιακό εκδοτικό συγκρότημα σε μια εφημερίδα τύπου ΑΥΓΗ, είναι γνωστό τοις πάσι.

Και μπορεί η ΝΔ να αποφεύγει να εμπλακεί στην
υπόθεση (πολλοί θεωρούν κακώς), αλλά οι επιχειρηματίες που εμπλέκονται στην προσπάθεια να δημιουργήσει ο Τσίπρας ένα νέο σύστημα διαπλοκής, δεν μπορούν να παραβλέψουν την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα λέει πως ό,τι κι αν κάνει ο κ. Τσίπρας, επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πάντως ενδεικτικό για το τι γίνεται στο χώρο των media, είναι δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΡΦΙ, απόσπασμα της οποίας σας μεταφέρουμε:

«Η αλήθεια είναι ότι κανείς πριν από λίγο καιρό δεν περίμενε ότι ένα από τα μεγαλύτερα εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας θα κινδύνευε να βάλει λουκέτο. Κι όμως αυτό μετά και τις τελευταίες εξελίξεις φαντάζει περισσότερο από ποτέ ορατό. Η αδυναμία Ψυχάρη να βρει επενδυτή οδήγησε τις τράπεζες στην καταγγελία των δανειακών συμβάσεων με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το μέλλον μιας επιχείρησης

Πονοκέφαλος στην όλη διαδικασία για την κυβέρνηση αποτελεί το mega, ιδίως από τη στιγμή που η πλευρά Μπόμπολα θέλει να δει και το θέμα Τηλέτυπος. Πληροφορίες αναφέρουν πως τόσο ο Βαρδής Βαρδινογιάννης όσο και ο πατριάρχης της οικογένειας Μπόμπολα ο Γιώργος Μπόμπολας έχουν αποφασίσει τελικά να ρίξουν ξανά λεφτά στο Mega, όμως με μια πολιτική γραμμή και κατεύθυνση που θα είναι περισσότερο ευμενής προς τον Κ Μητσοτάκη. Αυτό το ενδεχόμενο προφανώς και ανησυχεί την κυβέρνηση η οποία άλλωστε σε μεγάλο βαθμό στήριξε την προσπάθεια αναμόρφωσης του μιντιακού συστήματος στο να μην υπάρχει το Mega. Έτσι λοιπόν το κυβερνητικό επιτελείο επιδίδεται τώρα σε μια λεπτή ισορροπία να εξασφαλίσει τη διάσωση του ΔΟΛ και των εφημερίδων του σε φιλοκυβερνητική κατεύθυνση και να αποτρέψει την επιστροφή του Mega. Μικροί μεγάλοι εν δράσει για να θυμηθούμε και την παλιά ελληνική ταινία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.