Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Μυωπία



Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ- Του Γιάννη Πρετεντέρη

ΘΥΜΗΘΗΚΑ μια διδακτική ιστορία. Ήταν Νοέμβριος 201 1 όταν είχε καταστεί προφανές ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έπνεε τα λοίσθια. Τελευταία απόπειρα διαφυγής ήταν το δημοψήφισμα και είχε αποτύχει.
ΡΩΤΟΥΣΑ ΤΟΤΕ όλα σχεδόν τα ηγετικά στελέχη της
κυβέρνησης και τους ΠΑΣΟΚ κηπουρούς και μη.
ΑΦΟΥ ΒΛΕΠETE ότι χρειάζεται πλέον ανανέωση της λαϊκής εντολής και δεν πέτυχε το δημοψήφισμα γιατί δεν κάνετε εκλογές; Απλό καθαρό κι έντιμο.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ήταν ομόφωνη και ομόθυμη.
 ΜΑ ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ τώρα εκλογές θα τις κερδίσει ο Σαμαράς
ΕΤΣΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ μια προσπάθεια ερμαφρόδιτης εμπλοκής της αντιπολίτευσης στη διακυβέρνηση μέσω της κυβέρνησης Παπαδήμου. Μπερδεμένα πράγματα.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; Για να μην κερδίσει τις εκλογές ο Σαμαράς διαλύθηκε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα με πρώτο το ΠΑΣΟΚ. Κι ο Σαμαράς έγινε τελικά πρωθυπουργός μαζί με το ΠΑΣΟΚ. ΑΥΤΟ σε απλά ελληνικά ονομάζεται πολιτική μυωπία. Βλέπεις μόνο ό,τι έχεις μάθει να βλέπεις και δεν καταλαβαίνεις τι έρχεται.
ΔΙΟΤΙΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 201 1 ο Σαμαράς δεν ήταν πια αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ. Θα κέρδιζε τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε 20%-22%  και θα ήταν αντιπολίτευση έως ότου κάποια στιγμή ξαναγίνει κυβέρνηση μια χαρά. Πραγματικοί αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ ήταν πλέον οι αντίπαλοι του Σαμαρά.
ΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ κατάσταση ζούμε τώρα. Όλοι ακόμη κι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει στα όριά της.
ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ότι μια πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η χώρα από το Μνημόνιο και να επιστρέψει στην ομαλότητα.
ΚΙ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ συμφωνούν ότι αυτή η αλλαγή δεν μπορεί να γίνει χωρίς εκλογές.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΟΥΝ όμως τη μεγάλη εικόνα επιμένουν στη μικροκομματική μυωπία.
ΜΑ ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ τώρα εκλογές θα τις κερδίσει ο Μητσοτάκης.
ΚΙ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ η χώρα βουλιάζει. Με μια διαφορά: ότι τώρα δεν αποσυντίθεται μόνο το πολιτικό σύστημα όπως το 201 1-12, αλλά ολόκληρη η κοινωνία.
ΤΗ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ η ανεργία οι φόροι και οι εισφορές. Τη σκοτώνουν ο φόβος και η έλλειψη ελπίδας. Τη σκοτώνει η επιστροφή στην οργανωμένη ψευδολογία και την κομματική φαυλοκρατία.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΦΥΣΙΚΑ να δείξει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ τη διορατικότητα που δεν έδειξε χθες το ΠΑΣΟΚ.
ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ θύματα της ψευδαίσθησης πως η κατοχή της εξουσίας δημιουργεί από μόνη της προϋποθέσεις ανατροπής των παγιωμένων ρευμάτων. Κι απλώς θα εξαντληθούν μέχρι τέλους σε ανόητους τακτικισμούς κι ανώφελα ξεκατινιάσματα.
«Η ΕΞΟΥΣΙΑ είναι το καλύτερο σάβανο», μας έχει διδάξει η Θεοδώρα. Καμία αντίρρηση αρκεί να μην τυλίξει ολόκληρη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.