Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Ευρωπαϊκή περιοδεία και συναντήσεις με Μέρκελ, Γιούνκερ και Φιγιόν ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης



Το επόμενο διάστημα ο κ Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες το Βερολίνο και το Παρίσι προκειμένου να έχει επαφές με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την Αγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος θα είναι ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς για την προεδρία της Γαλλίας με στόχο να παρουσιάσει το πρόγραμμά του για την έξοδο της
χώρας από τα Μνημόνια.
Ο κ. Μητσοτάκης θα στηρίξει την πρότασή του για χαμηλότερα πλεονάσματα μείωση των φορολογικών συντελεστών και ένα νέο σχέδιο γενναίων μεταρρυθμίσεων με επενδύσεις που οι υπουργοί, όπως λένε δεν θα πολεμούν στο παρασκήνιο.
Βασικότερος ωστόσο στόχος του κ Μητσοτάκη είναι να περάσει το μήνυμα πως αποτελεί έναν αξιόπιστο εταίρο για τους δανειστές.  
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης στις διεθνείς επαφές του αναμένεται να  θέσει και το ζήτημα της προκλητικότητας της Τουρκίας και να επισημάνει το καθήκον της ΕΕ να προασπίσει με κάθε τρόπο την ακεραιότητα της Ελλάδος καθώς τα σύνορά μας αποτελούν ευρωπαίκά σύνορα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία της Ν.Δ επιχειρεί να δημιουργήσει έναν δίαυλο επικοινωνίας με το επιτελείο του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντ Τραμπ με τη βοήθεια του Έλληνα Επιτρόπου της Ε.Ε Δημ. Αβραμόπουλου ο οποίος έχει από το παρελθόν ισχυρές επαφές με εξέχοντα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Αμερικής, αλλά και μέσω του Τσωρτζ Παπαδόπουλου, συμβούλου του Τράμπ, με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στο οποίο είχαν προσκληθεί και οι δύο άνδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.