Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ο Κ. Μηστοτάκης έκλεισε το μέτωπο με τους δημοσίους υπαλλήλους

Πηγή: parapolitika.gr
«Δεν συζητάμε για απολύσεις στο Δημόσιο, το προσδιορίζω ρητά και κατηγορηματικά», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Με τον τρόπο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τέλος σε μία από τις μεγαλύτερες σκιές που υπάρχουν γύρω του. Αυτή για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και
κυρίως για τους δημοσίους υπαλλήλους με την μόνιμη μορφή προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι ότι θέλει οριζόντιες και μαζικές απολύσεις.

Συγκεκριμένα σε πρόσφατη δήλωση του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο Μεταμόρφωσης, τόνισε ότι: «Δεν συζητάμε για απολύσεις στο Δημόσιο, το προσδιορίζω ρητά και κατηγορηματικά. Με την εξαίρεση των περιπτώσεων παράνομων διορισμών ή ακραίων πειθαρχικών παραπτωμάτων, που δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να διαφωνήσει μαζί μου, ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να έχουν θέση στο Δημόσιο». Για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου Τομέα, επισήμανε πως απαιτείται μια επαναξιολόγηση των οργανωτικών δομών, με σύγχρονα οργανογράμματα. Ειδικότερα, ανέφερε ότι απαιτείται καθορισμός αρμοδιοτήτων με περιγραφές ρόλων και περιγράμματα θέσεων, οργανωτικές δυνατότητες που θα δίνουν ευκαιρίες στους δημόσιους υπαλλήλους, όχι απλά να επιτελέσουν την αποστολή τους, αλλά και να αξιολογηθούν για το παραγόμενο έργο τους.
Καθοριστικής σημασίας στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων ήταν η νίκη της γαλάζιας παράταξης, της ΔΑΚΕ, στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ, προ λίγων ημερών, με πολλούς να τη χαρακτηρίζουν ως ιστορική στιγμή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού φαίνεται να έχει κλείσει τα εσωκομματικά του μέτωπα και να έχει κάνει πράξη την ουσιαστική ανασυγκρότηση εντός της Νέας Δημοκρατίας, πέρασε στη φάση της διάδοσης στην κοινωνία, του βασικού του συνθήματος περί «αναγκαίας πολιτικής αλλαγής στη χώρα» με γνώμονα τη «συμφωνία αλήθειας» με τους πολίτες, όπως τονίζουν κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Σταδιακά και με συγκεκριμένη στρατηγική φαίνεται ότι από την Πειραιώς έχουν αποφασίσει να κλείσουν τα ανοιχτά «μέτωπα» με κοινωνικές ομάδες που παλαιότερα είχαν εναντιωθεί σε πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Αφού κάλυψε το θέμα του μισθολογίου των στρατιωτικών, πριν λίγες ημέρες, δεσμευόμενος για την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων και την επιστροφή του υπόλοιπου 50%, βάσει και της απόφασης του ΣτΕ, τώρα κάνει ένα ακόμη βήμα - που μπορεί να είναι και καθοριστικό για την εικόνα του ως αυριανού πρωθυπουργού - δηλώνοντας ρητά την πρόθεση του να μην υπάρξει καμία απόλυση στο δημόσιο, παρά μόνο αναδιάρθρωση του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αρχίσει «ξετυλίγει» τη στρατηγική του εδώ και τρεις μήνες περίπου και φαίνεται να του «βγαίνει». Τα «ανοίγματα» του σε κοινωνικές ομάδες που ανήκουν διαχρονικά στον μεσαίο χώρο (ελεύθερους επαγγελματίες, συνταξιούχους, νέους αγρότες, ένστολους κ.α.) και η στόχευση στην ανάγκη συνεργασίας με παραγωγικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας, αποδεικνύεται ότι είναι και αυτά που θα του δώσουν το πλεονέκτημα και θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα, μιλώντας για μία κυβέρνηση που θα εγγυάται την επιστροφή στην κανονικότητα, στηριζόμενη στο πλειοψηφικό ρεύμα του ελληνικού λαού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται εκφραστής μιας πραγματικής πολιτικής αλλαγής στη χώρα που ως βασικό του αντίπαλο θα έχει τον λαϊκισμό σε όλες του τις μορφές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.