Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Φορτσάκης: Πρύτανης,στην εκπαίδευση, αναξεταστέος στην πολιτική!!!



Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας υπάρχει για να δίνεται η δυνατότητα σε μη πολιτικά πρόσωπα, εγνωσμένου κύρους, επιτυχημένα στους τομείς δράσης τους, να ενταχθούν στην πολιτική και να μπουν στη Βουλή.
Τα πρόσωπα αυτά όμως, περισσότερο από οιαδήποτε άλλα, οφείλουν να είναι προσεκτικά, να μελετούν τις θέσεις του κόμματος που τα φιλοξενούν ή τους δίνουν την δυνατότητα να εισέλθουν στην πολιτική, και να μη
λαμβάνουν θέσεις που, πιθανό, θα δημιουργήσουν προβλήματα.
Ο πρώην Πρύτανης και νυν  βουλευτής της ΝΔ, καθηγητής κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, περιελήφθη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας γιατί αναγνωρίσθηκε από την προηγούμενη ηγεσία του κόμματος η προσφορά του στον τομέα που δραστηριοποιείτο στα ΑΕΙ.  Η δράση του όμως στην πολιτική δεν είναι ανάλογη. Υποπίπτει από το ένα λάθος στο άλλο με αποτέλεσμα οι θέσεις που εκφράζονται από μέρους του να δημιουργούν πρόβλημα στο κόμμα στο οποίο ανήκει.
Τη μια βγαίνει κι επιτίθεται στους δικαστές την ημέρα που αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ, την άλλη (σήμερα στον North fm) υποστηρίζει ότι μπορεί να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ αν η σημερινή κυβέρνηση ενστερνιστεί τις μεταρρυθμίσεις, θέση που απέχει έτη φωτός από εκείνη που έχει εκφράσει ο πρόεδρος του κόμματος Κ. Μητσοτάκης και ο οποίος έχει δηλώσει ρητώς «καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ». 
Και ακόμη χειρότερα ο κ. Φορτσάκης εμφανίζεται να αμφισβητεί τη θέση της ΝΔ για εκλογές εδώ και τώρα, εκφράζοντας την ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει μυαλό και να αποφύγουμε ως χώρα τις εκλογές.
Είναι προφανές ότι ο κ. Φορτσάκης είτε αγνοεί, δεν μελετά, τις θέσεις της ΝΔ, είτε έχει δική του άποψη για τα πράγματα η οποία όμως δεν συνάδει με αυτήν της επίσημης ΝΔ.
Με τις θέσεις του επιβεβαιώνει την άποψη πως ακόμα και… πρύτανης να είσαι στον τομέα σου, δεν σημαίνει ότι θα επιτύχεις στην πολιτική. Γιατί στην πολιτική χρειάζεται να έχεις κάτι περισσότερο από επαγγελματικά και κοινωνικά εύσημα. Χρειάζεται να έχεις πολιτική αντίληψη. Αυτή είναι μια διαπίστωση που καλό είναι να λάβει υπ’ όψιν της η ηγεσία της ΝΔ, η οποία αναζητεί πολιτικά στελέχη μέσω βιογραφικών. Γιατί πέρα από τα καλά βιογραφικά χρειάζονται και άλλα προτερήματα στην πολιτική. Και αυτά μόνο πολιτικά πρόσωπα μπορούν να εξακριβώσουν αν υπάρχουν από τους ενδιαφερόμενους. Όχι τεχνοκράτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.