Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Γιατί ο Κυριάκος καλεί το λαό σε δημοκρατική εγρήγορση; - Τι έχει στο μυαλό του και τι τον ανησυχεί;




Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί το λαό σε δημοκρατική εγρήγορση.
Είναι ένα σημείο των δηλώσεών του που πρέπει να δοθεί έμφαση καθώς παραπέμπει στο άρθρο 120 του Συντάγματος, το οποίο στην ακροτελεύτια διάταξή του αναφέρει:
« H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο
εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».
Η βία που ασκήθηκε στους δικαστές για να λάβουν απόφαση αρεστή στην κυβέρνηση, δεν έχει προηγούμενο, καθώς ξέφυγε από κάθε ηθικό κανόνα.
Και η βία αυτή, περιλαμβάνεται στην πρόνοια του Συντάγματος, καθώς βία δεν είναι μόνο η σωματική. Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι η ψυχολογική βία είναι ανώτερη της σωματικής. Και στην άσκηση ψυχολογικής βίας και εκφοβισμού, η παρούσα κυβέρνηση αποδεικνύεται επιστήμονας.
Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται στο λαό γιατί γνωρίζει ότι στις δημοκρατίες όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό.
Σεβόμενος τους θεσμούς θα επιχειρήσει την αξιοποίησή τους για να μπει φρένο στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης.
Ζητεί εκλογές γιατί ξέρει πως «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».
Γνωρίζει όμως πολύ καλά ότι η κυβέρνηση είναι δύσκολο να ενδώσει και να ακούσει τη φωνή της λογικής. Αντιθέτως, φοβάται ότι μέσα στον πανικό της και στην προσπάθειά της να κατασκευάσει εχθρούς, ώστε να προκαλέσει συσπείρωση στο κόμμα της, θα κατρακυλήσει σε επικίνδυνες ατραπούς, που οδηγούν σε ενίσχυση αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων καθώς και του διχασμού στην κοινωνία.
Έχει λόγο λοιπόν, προφανώς, ο κ. Μητσοτάκης που καλεί το λαό σε δημοκρατική εγρήγορση, γιατί από ό,τι όλα δείχνουν, σε λίγο θα αναγκαστεί να κάνει πιο άμεσο και πιο μαζικό και συγκεκριμένο κάλεσμα στο λαό, στις πλάτες του οποίου θα πέσει η διαφύλαξη της δημοκρατικής ομαλότητας του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.