Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Η ευκαιρία του Κυριάκου να κάνει τη ΝΔ κυρίαρχη

Πηγή: parapolitika.gr
Είναι αναμφίβολα η τεράστια ευκαιρία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ν' "ανατρέψουν" την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη δημιούργια ρεύματος νίκης. Τη δημιουργία μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας που θα είναι ικανή να δείξει στον Τσίπρα τον δρόμο της εξόδου.
Αυτό που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα
είναι το κυβερνών κόμμα να χάνει συνεχώς μονάδες. Κάθε δημοσκόπηση και χειρότερη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Απ' την άλλη η ΝΔ προηγείται ξεκάθαρα, με τη διατήρηση απλά των ποσοστών της. Αυτό είναι που δημιουργεί έντονη ανησυχία καθώς δεν είναι φυσιολογικό, ούτε ιστορικά σύνηθες.
Είναι πολλοί εκείνοι στο εσωτερικό της ΝΔ που εντοπίζουν οργανωτικά αλλά και στρατηγικά προβλήματα. Οργανωτικά με την πλειοψηφία των γραμματέων του κόμματος να δηλώνουν υποψήφιοι βουλευτές και να μη μπορεί έτσι να λειτουργήσει αποδοτικά ο κομματικός μηχανισμός. Απ' την άλλη με στρατηγικά λάθη που στη συνέχεια προσπαθούν να "μαζέψουν". Χαρακτηριστικό παράδειγμα το "φύγετε" που φάνηκε να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και την απήχηση στην κοινωνία.
Αναμφίβολα η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι μεγάλη, ωστόσο χρειάζονται τολμηρές τομές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να "τραβήξει αυτιά" και να βρει άμεσα τον τρόπο η ΝΔ να ξαναβρεί το χαμένο της έδαφος στην κοινωνία. Μια κοινωνία που συλλήβδην απαξίωσε κόμματα και μηχανισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.