Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Μητροπολίτης Σιατίστης: Κοινός λασπιάρης και γιαλατζί αριστερός ο Φίλης

«Κοινό λασπιάρη» και «γιαλατζί» αριστερό που αποσκοπεί στο «να φοβίσει και να τρομοκρατήσει την Εκκλησία, χαρακτηρίζει υοπν υπουργό παιδείας Νίκο Φίλη ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, ο οποίος τονίζει ότι ο κ. Φίλης είναι ο πλέον απαράδεκτος και ακατάλληλος συνομιλητής της
Εκκλησίας.

Φίλης: «Το σχολείο προετοιμάζει πολίτες – όχι πιστούς»
Απαντώντας στην ομοβροντιά αντιδράσεων από τους κόλπους της Εκκλησίας, ο υπουργός Παιδείας τόνισε από την πλευρά του ότι το σχολείο προετοιμάζει πολίτες και όχι πιστούς. Η προετοιμασία πιστών «είναι δουλειά του κατηχητικού».

Όσοι ακραίοι κύκλοι επιχειρήσουν να προκαλέσουν αναστάτωση στα σχολεία για τα θρησκευτικά, θα αντιληφθούν ότι δεν είμαστε στην εποχή των ταυτοτήτων, πρόσθεσε.

Θα ήταν λάθος κατέληξε ο κ. Φίλης, η Εκκλησία να εισβάλει «και πάλι» στην πολιτική, όπως συνέβη την εποχή του μακαριστού Χριστοδούλου, «χωρίς τότε να ωφεληθεί ούτε η ίδια, ούτε η κοινωνία. Η εποχή της Δεξίας του Κυρίου, έχει παρέλθει», τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Γεωργιάδης: Ο Φίλης έχει προσωπικά συμπλέγματα με την Εκκλησία
Αναφερόμενος στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία, ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, λέγοντας ότι ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης έχει «προσωπικά συμπλέγματα» με την Εκκλησία.

Υποστήριξε δε ότι ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας «δεν μπορεί να μισεί την Εκκλησία», καθώς το Σύνταγμα προστατεύει τη θέση της Ορθοδοξίας στην εκπαίδευση.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ανέφερε ότι η Εκκλησία εναντιώνεται σε σχεδιασμούς «ασταθών ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να μεταλλάξουν το θρησκευτικό φρόνημα και να μεταλλάξουν τους νέους σε πρόσωπα απρόσωπα, σε νέους αδύναμους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.