Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Αν ο κ. Μίχαλος δεν πιστεύει στον αγώνα της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να του δείξει την πόρτα της εξόδου



Είναι προφανές ότι ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, «ξύνεται στην γκλίτσα του τσομπάνη».
Φιρί – φιρί το πάει, λες και το επιζητεί να διαγραφεί από τη ΝΔ, στην Πολιτική Επιτροπή της οποίας είναι ex officio μέλος.
Είναι σαφές ότι τα λεγόμενά του δεν έχουν καμία σχέση με στέλεχος της ΝΔ, το οποίο
συμμετέχει σε έναν κοινό αγώνα έχοντας έναν κοινό στόχο. Έναν στόχο που για να επιτευχθεί διέρχεται μέσα από τη διαδικασία που η ίδια δημοκρατία προβλέπει, τη διαδικασία των εκλογών.
Θέση της ΝΔ είναι ότι το κόστος παραμονής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος των εκλογών. Και με βάση όσα ζούμε εδώ και καιρό και ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες με τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, το απόλυτα λογικό ήταν η ηγεσία της ΝΔ να επαναφέρει το αίτημά της για εκλογές.
Όσα είπε στο «Finance & Markets Voice» ο κ. Μίχαλος βρίσκονται στην ακριβώς αντίθετη πλευρά.
Δεν ξέρουμε αν τα είπε μόνος του ή είναι μέρος κάποιου σχεδίου για οικουμενική κλπ που το μόνο που θα πετύχει είναι να δώσει «φιλί ζωής» στον κ. Τσίπρα, αλλά η αγορά βοά ότι η στροφή του κ. Μίχαλου δεν είναι αθώα.
Θυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Μίχαλος δρα εκτός «γραμμής» καθώς συμμετέχει στην εξωθεσμική επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος του κ. Τσίπρα.
Τότε ο κ. Μίχαλος έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις αντιδράσεις. Μάλιστα είχαν φουντώσει τα σενάρια ότι ο κ. Τσίπρας σκέφτεται να τον αξιοποιήσει σε έναν επικείμενο ανασχηματισμό.
Όμως ο τόπος μας είναι μικρός. Και η αγορά την οποία εκπροσωπεί ο κ. Μίχαλος βοά. 
Βοά ακόμα και για συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» που έχουν σχέση με χρεοκοπημένα super markets
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε όλα αυτά. Θεωρούμε πιθανότερη την άκρατη πολιτική φιλοδοξία. Θεωρούμε πιο έντιμη αυτήν την εκδοχή.
Ωστόσο αν ο κ. Μίχαλος διαφωνεί με τη ΝΔ, δεν έχει παρά να πάρει τα μπογαλάκια του και να φύγει από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Θεωρούμε όμως ότι είναι αρκετά έξυπνος ώστε να μη πάει να βάλει πλάτη στο κυβερνητικό οικοδόμημα που καταρρέει, γιατί τελικά θα τον πλακώσει.
Οφείλει λοιπόν να αναθεωρήσει τη στάση του άμεσα.
Αν μέσα στις επόμενες ημέρες ο κ. Μίχαλος δεν έχει το θάρρος να ξεκαθαρίσει τη θέση του έναντι της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να κάνει κάτι το οποίο έπρεπε να έχει κάνει από τη στιγμή της πρώτης διαφοροποίησης του κ. Μίχαλου. Οφείλει να τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις. Και αν δεν προβεί σε διορθωτικές δηλώσεις τότε οφείλει να του δείξει τον δρόμο προς την έξοδο…
Στον αγώνα για να φύγει η χειρότερη μεταπολεμική κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα ο κ. Μητσοτάκης χρειάζεται δίπλα του μόνο σε όσους πιστεύουν στον αγώνα αυτόν.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ανάγκη από βαρίδια, όσο υψηλά και βρίσκονται σήμερα ή βρέθηκαν στο παρελθόν. Η ΝΔ έχει ανάγκη από αγωνιστές και την τελική μάχη είναι πολλοί πρόθυμοι να τη δώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.