Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Αναγκαίες οι εκλογές, τονίζει ο Μητσοτάκης- Το μήνυμα που έστειλε σε εσωτερικό και εξωτερικό



Πηγή: Η Καθημερινή
Mήνυμα με αποδέκτες διεθνείς εταίρους και επενδυτές όχι μόνο για την αξιοπιστία του, αλλά και για την επιλογή του να ζητεί εκλογές –τις οποίες, όπως λέει, οι ξένοι δεν πρέπει να φοβούνται–, στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στο CNBC, διαμηνύοντας ότι είναι έτοιμος να τις κερδίσει και να κυβερνήσει με ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα
μεταρρυθμίσεων. Ταυτόχρονα, εξαπολύει νέα πυρά προς την κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της στην οικονομία που «γύρισαν τη χώρα δύο χρόνια πίσω».

«Δεν πρόκειται να μπούμε σε φάση αβεβαιότητας. Πιστεύω ότι εμείς μπορούμε να κερδίσουμε μια εκλογική αναμέτρηση, αυτό τουλάχιστον βγαίνει από τις δημοσκοπήσεις. Κι αν γίνει αυτό, η Ελλάδα θα έχει μια ικανή, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα είναι σε θέση να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και μπορεί να εφαρμόσει πολιτικές που θα δώσουν μια πραγματικά αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη συνέντευξη, όπου επιχειρηματολογεί υπέρ της αναγκαιότητας πολιτικής αλλαγής. Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει την κριτική του για το μείγμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης που στηρίζεται στην υπερφορολόγηση και την εκτίμησή του ότι δύσκολα η οικονομία θα ανακάμψει με αυτή τη συνταγή. Υπερασπίζεται δε τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση που πρότεινε και από το βήμα της ΔΕΘ και το οποίο περιλαμβάνει χαμηλότερους φόρους και περικοπές δαπανών του δημοσίου τομέα.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έστειλε την ελληνική οικονομία δύο χρόνια πίσω, ενώ θυμίζει ότι το 2014 η χώρα βρισκόταν σε διαδικασία εξόδου από μια πολύ βαθιά ύφεση. Οπως επισημαίνει, «μαγικά δεν μπορεί να έρθει η ανάπτυξη». Και πάντως, όχι με τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά με μια κυβέρνηση που θα υλοποιήσει δέσμη δράσεων και μεταρρυθμίσεων.

Χθες από το Λαύριο, περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να στείλει θετικά μηνύματα, μιλώντας για πόλη με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές: «Το Λαύριο έχει τη δυνατότητα να γίνει το δεύτερο ουσιαστικό λιμάνι της Αττικής. Για να γίνει, όμως, αυτό, τόνισε, πρέπει να ολοκληρωθεί μια σειρά από έργα υποδομής. Το Λαύριο στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Μια πόλη που δείχνει τον δρόμο για το μέλλον, η οποία μπορεί να αξιοποιήσει τα πολύ σημαντικά γεωγραφικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και να παραγάγει πλούτο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η επιλογή του Λαυρίου ως πρώτου σταθμού της «πορείας προς τον λαό», που αρχίζουν ο πρόεδρος και τα στελέχη της Ν.Δ. προκειμένου να αξιοποιήσουν τη δυναμική της παρουσίασης των βασικών αξόνων κυβερνητικής πολιτικής της Πειραιώς στη ΔΕΘ, δεν είναι τυχαία. Οι άνεργοι είναι βασική κοινωνική ομάδα που επιθυμεί να προσελκύσει η Ν.Δ., ενώ η δημιουργία θέσεων απασχόλησης βρίσκεται στην προμετωπίδα του οικονομικού της προγράμματος. Το επιχειρούμενο άνοιγμα στην κοινωνία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο με εξόρμηση στελεχών στην Πελοπόννησο, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επισκεφθεί την Αιτωλοακαρνανία, όπου επίσης θα αναδείξει τις προτάσεις του για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.