Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Επιμένει στην «κοινή λογική» και... περιμένει

AdTech Ad

Πηγή: newpost.gr- τουΤάσου Τσιφόρου 
Σταθερά στη γραμμή της υπέρβασης των λογικών σύρραξης και των υψηλών τόνων παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά το γεγονός ότι οι... κορώνες από στελέχη του κόμματος δεν λείπουν.
Ο ίδιος, πάντως, (όπως και ο ένας εκ των δύο αντιπροέδρων, Κ. Χατζηδάκης) εμφανίζονται να επενδύουν στην πολιτική της «κοινής
λογικής», της προσέγγισης δηλαδή της μερίδας του εκλογικού σώματος που θέλει να υπερβεί τα συνθήματα και τις πολεμικές κραυγές του παρελθόντος και αναζητά πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις που θα βγάλουν την οικονομία από το τέλμα και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάπτυξης.
Αυτή τη λογική, άλλωστε, εξυπηρετεί και η επιλογή της γαλάζιας ηγεσίας να παρουσιάσει ένα μετριοπαθές, και πάντως όχι λαϊκίστικο, σχέδιο για τη διαχείριση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων αλλά και η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων (Start-ups), όπου και συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης των καινοτόμων δράσεων και προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.
Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η μεθοδική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη θα αποδώσει καρπούς. Με άλλα λόγια, θεωρούν ότι πέραν της αδιαμφισβήτητης δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή πρωτιά της Ν.Δ. θα μετατραπεί, τελικά, και σε ισχυρή κυβερνητική εντολή. Στελέχη του κόμματος αναγνωρίζουν ότι σημαντική μερίδα ψηφοφόρων διατηρεί επιφυλάξεις για τη Ν.Δ, ένα κόμμα 42 ετών με βαριά ιστορία στις πλάτες της, πλην όμως εκτιμούν ότι η επιμονή στην παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων εν τέλει θα αποδώσει, ακόμη κι αν αυτές δεν έχουν τα χαρακτηριστικά της παροχολογίας όπως είχε το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του νυν Πρωθυπουργού.
Ίσως η μόνη αγωνία της γαλάζιας ηγεσίας να είναι όχι εάν η Ν.Δ. θα λάβει την εντολή, κάτι που το θεωρούν βέβαιο όποτε κι αν στηθούν κάλπες καθώς κρίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει πλέον το σημείο δίχως επιστροφή, αλλά το πόσο ισχυρή θα είναι αυτή, ώστε το νέο σχήμα να έχει τον απαιτούμενο χρόνο και την ανοχή της κοινωνίας για να μπορέσει να αποδώσει έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.