Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ιδού ποιός συνέταξε το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου για το perouka_gate - Τι αποκαλύπτει ο "Εθνικός Κήρυξ" Νέας Υόρκης

«Εθνικός Κήρυξ»: Να ποιος έγραψε το τηλεγράφημα του ΑΠΕ για το #perouka_gateΤο πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το perouka_gate αποκαλύπτει ο «Εθνικός Κήρυξ» με δημοσίευμα του.
Η εφημερίδα αναφέρει πως πίσω από την είδηση βρίσκεται υπάλληλος του Γραφείου Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη ο οποίος "στηρίχθηκε
σε μήνυμα του υπεύθυνου της ασφάλειας του… υπουργού των Εξωτερικών Κοτζιά -όχι του Τσίπρα- στο κομματικοποιημένο Γραφείο Τύπου στη Νέα Υόρκη», σημειώνει χαρακτηριστικά.
H δημοσίευση του «Εθνικού Κήρυκα»:
Το τηλεγράφημα του «Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων» («ΑΜΠΕ») για τις περούκες που φορούσαν δυο δημοσιογράφοι αθηναϊκών ΜΜΕ, οι οποίοι κάλυπταν την επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας που συμμετείχε στην έναρξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, «μύριζε» από μακριά διατεταγμένη υπηρεσία.
Ηταν φανερό ότι ήταν μια κατά «παραγγελία» δουλειά, γραμμένο από μη επαγγελματία δημοσιογράφο με προφανή στόχο να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση ως βάση για επίθεση ενάντια στους καναλάρχες.
Οσο για τους δημοσιογράφους, αυτοί ελάχιστα τους ενδιέφεραν. Ομως το ερώτημα ήταν ποιος έγραψε το τηλεγράφημα; Το «ΑΜΠΕ» δεν διαθέτει πια ανταποκριτή στη Νέα Υόρκη. Μήπως το έγραψε κάποιος συνεργάτης του «ΑΜΠΕ» που συνόδευε τον Πρωθυπουργό και ποιος;
Σήμερα αποκαλύπτω ότι το τηλεγράφημα γράφτηκε από υπάλληλο του Γραφείου Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.
Συγκεκριμένα, το τηλεγράφημα στηρίχθηκε σε μήνυμα του υπεύθυνου της ασφάλειας του… υπουργού των Εξωτερικών Κοτζιά -όχι του Τσίπρα- στο κομματικοποιημένο Γραφείο Τύπου στη Νέα Υόρκη.
Περιέχει δε και μερικές χοντρές ανακρίβειες για να το κάνει πιο δραματικό. Για παράδειγμα, οι δημοσιογράφοι δεν συνελήφθησαν όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του «ΑΜΠΕ». «Εγινε εξακρίβωση στοιχείων», γράφει ο υπεύθυνος της ασφάλειας του Κοτζιά, όπως εξάλλου ισχυρίζονταν οι δημοσιογράφοι από την πρώτη στιγμή.
Το περιστατικό αυτό αποκαλύπτει -για μια ακόμα φορά- πώς αντιλαμβάνεται την λειτουργία των ΜΜΕ η κυβέρνηση. Αλλά και την παντελή αδιαφορία της στις συνέπειες που η παραποίηση και μεγιστοποίηση του θέματος θα είχε στους δημοσιογράφους.
Το ουσιαστικό λοιπόν σκάνδαλο είναι η συμμετοχή του Γραφείου Τύπου στην εξυπηρέτηση προσωπικών πολιτικών συμφερόντων και όχι οι περούκες των δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.