Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Κερδίζει έδαφος ο Kυριάκος και ανακτά την πολιτική πρωτοβουλία

Πηγή: parapolitika.gr
Με μια μεστή και ουσιαστική ομιλία ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε χθες τις εντυπώσεις στην Βουλή, σε αντίθεση με την χαλαρή και γενικόλογη ομιλία του πρωθυπουργού, με αφορμή την Παιδεία.
Στο γαλάζιο στρατόπεδο επικρατεί από χθες αισιοδοξία καθώς φαίνεται ότι οι πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη τονώνουν όχι μόνο το ηγετικό του προφίλ στο κόμμα, αλλά και στην
κεντρική πολιτική σκηνή, αφού το αφήγημα και η επιχειρηματολογία του αποδεικνύεται πιο ισχυρή από αυτή του Αλέξη Τσίπρα.
Η επόμενη ημέρα βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ακόμη πιο ενισχυμένους στην πολιτική σκακιέρα με τον πρόεδρο της ΝΔ να εμφανίζεται ως η προσωπικότητα εκείνη που μπορεί να ανακτήσει την πολιτική πρωτοβουλία από τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλησε να δώσει στον κ. Αλέξη Τσίπρα την ευκαιρία να «κλείσει» το ζήτημα που έχει ανακύψει με το ζήτημα των αδειών και την υπόθεση Καλογρίτσα, ακυρώνοντας στην πράξη τη σχετική προσπάθεια του Πρωθυπουργού. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να ξεκινήσει την ομιλία του από τα τρέχοντα, χωρίς όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης να σηκώσει το γάντι μετατρέποντας τη χθεσινή συζήτηση σε γενικευμένη αντιπαράθεση.
Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. όχι μόνον επέβαλλε την ατζέντα της χθεσινής συζήτησης (και μάλιστα πολλαπλώς αφού ο ίδιος είχε ζητήσει τη διεξαγωγή της και ο ίδιος με τη στάση του οδήγησε ώστε αυτή να επικεντρωθεί, κυρίως, στα της Παιδείας) αλλά, παράλληλα, έθεσε και το πολιτικό πλαίσιο της αντιπαράθεσης για το επόμενο διάστημα. Πώς; Ζητώντας από τον Πρωθυπουργό τη διεξαγωγή μίας νέας συζήτησης, με μοναδικό αντικείμενο τη διαφθορά και τη διαπλοκή, θέση στην οποία αναγκάστηκε να προσχωρήσει και ο κ. Τσίπρας.
Στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι η χθεσινή εικόνα στη Βουλή καταδεικνύει ότι τα περιθώρια τακτικών χειρισμών του Πρωθυπουργού έχουν περιοριστεί και, συνεπώς, η Ν.Δ. έχει πλέον τη δυνατότητα να διαμορφώσει η ίδια όρους αποσταθεροποίησης του κυβερνητικού σχήματος. Βεβαίως, δεν παραγνωρίζουν ότι, πάντοτε, η εκάστοτε κυβέρνηση έχει, εκ των πραγμάτων, περισσότερα εργαλεία στα χέρια της προκειμένου να διαμορφώσει κλίμα πρωτοβουλιών, κάτι που εξακολουθεί να ισχύει και στην περίπτωση του κ. Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.