Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Κυριάκος στο CNBC: Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε την οικονομία δύο χρόνια πίσω- Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε


Η ακροαριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στέρησε από την Ελλάδα δύο χρόνια οικονομικών κερδών και γύρισε την οικονομία της χώρας πίσω, ανέφερε ο πρόεδρος της αξιωταικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
«Είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε στις εκλογές, είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε» διεμήνυσε
επίσης ο κ. Μητσοτάκης μέσω της συνέντευξής του στο CNBC, ζητώντας τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.
«Πρέπει να τονίσουμε ότι το 2014 η Ελλάδα ήταν στην πραγματικότητα έτοιμη να βγει από μια βαθιά ύφεση. Ως αποτέλεσμα των πολιτικών της τρέχουσας κυβέρνησης όμως, στην ουσία χάσαμε δύο χρόνια. Είχαμε ύφεση το 2015, ύφεση το 2016 και ελπίζουμε ότι θα πάμε σε ήπια ανάκαμψη το 2017», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «βλέπει» ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά 0,3%. Η οικονομία σημείωνε συρρίκνωση κάθε χρόνο σε ετήσια βάση, τα έτη μεταξύ 2008-2013, προτού εμφανίσει μικρή ανάπτυξη το 2014, για να επιστρέψει σε συρρίκνωση 0,2% το 2015.
«Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση εφαρμόζει τις λάθος πολιτικές. Εφαρμόζει το λάθος δημοσιονομικό μείγμα. Υπερφορολογεί την παραγωγική οικονομία και δεν έχει προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα πόλο έλξης για ξένες επενδύσεις. Ως εκ τούτου, όσο κι αν θέλω να πιστεύω ότι η οικονομία θα ανακάμψει, διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις ότι θα συμβεί αυτό με αυτό το μείγμα πολιτικής», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.
Όπως σχολιάζει το CNBC, αν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης έχει πολλές πιθανότητες να είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερό προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, εάν δεν γίνουν πρόωρες εκλογές, η παρούσα κυβέρνηση θα παραμείνει και η κάλπη θα πρέπει να περιμένει μέχρι μέχρι το 2019.
«Πιστέυω ότι εμείς μπορούμε να κερδίσουμε μια εκλογική αναμέτρηση - αυτό τουλάχιστον βγαίνει από τις δημοσκοπήσεις — κι αν γίνει αυτό, η Ελλάδα θα έχει μια ικανή, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα είναι σε θέση να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και θα μπορεί να εφαρμόσει πολιτικές που θα δώσουν μια πραγματικά αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
«Δεν μπορώ να εκβιάσω εκλογές, είμαι όμως αισιόδοξος για τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές αυτής της χώρας», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.