Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Κυριάκος: Το Λαύριο στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας κι ελπίδας- Τι προτείνει ο Μητσοτάκης για να γίνει το Λάυριο από πόλη ανεργίας πόλη ανάπτυξης (Φωτογραφίες)

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου περιοδεία στο Δήμο Λαυρεωτικής.

Ξεκινώντας την περιοδεία του ο κ. Μητσοτάκης, επισκέφτηκε το Δημαρχείο όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Λούκα, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, όπως η

ανεργία, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης  της περιοχής.
  

Ακολούθως επισκέφτηκε τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρό του κ. Εμμανουήλ Μαραγκουδάκη και ενημερώθηκε για τους λόγους που εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού. Συζήτησαν, επίσης, για τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει το λιμάνι με τη σύνδεση με την Αττική Οδό, τον προαστιακό, αλλά και την ολοκλήρωση των έργων υποδομής που έχουν δρομολογηθεί.

 
_DIM0275.jpg     _DIM0284.jpg      _DIM0328.jpg


_DIM0467.jpg
_DIM0672.jpg   _DIM0542.jpg_DIM0534.jpgΣτη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το σταθμό επιβίβασης και ελέγχου επιβατών στο λιμάνι του Λαυρίου.

Ακολούθησε επίσκεψή του στο Βιομηχανικό Πάρκο  (ΒΙΟΠΑ) Κερατέας, όπου συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο τον ενημέρωσε για σειρά προβλημάτων.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να επισκεφτώ το Λαύριο και να έχω μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος. 


 Το Λαύριο είναι μια πόλη που έχει πάρα πολλές σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές. Το Λαύριο έχει τη δυνατότητα να γίνει το δεύτερο ουσιαστικό λιμάνι της Αττικής. Ένα σύνθετο λιμάνι το οποίο θα συνδυάζει κρουαζιέρα, εμπορικές χρήσεις, καθώς και χρήσεις ακτοπλοΐας και yachting.  

Για να γίνει αυτό, όμως, είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν μια σειρά από έργα υποδομής, τα οποία θα μπορέσουν να διευκολύνουν την πρόσβαση στο Λαύριο.
 Αναφέρομαι συγκεκριμένα και στον προαστιακό, αλλά και στην επέκταση της Αττικής Οδού.
 
Το Λαύριο ήταν μια πόλη ταυτισμένη στη συνείδηση των Ελλήνων με την αποβιομηχάνιση και την ανεργία.
  

 Σήμερα, το Λαύριο στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Μια πόλη η οποία δείχνει το δρόμο στο μέλλον. Μια πόλη η οποία μπορεί να αξιοποιήσει τα πολύ σημαντικά γεωγραφικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και να παράγει πλούτο».


 _DIM0659.jpg     _DIM0693.jpg   _DIM0776.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.