Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Για να σοβαρευτούμε: Ο κ. Σαμαράς είναι βουλευτής Μεσσηνίας, αλλά είναι και πρώην πρωθυπουργός...

Διαβάζουμε ανάρτηση του messiniapress, υπό τον τίτλο "Ο Σαμαράς νομίζει ότι είναι ακόμα πρωθυπουργός και όχι βουλευτής", κι εκ των προτέρων δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι με το περιεχόμενό του, παρότι δεν τρέφουμε πολιτική συμπάθεια (δια τί να το
κρύψωμεν άλλωστε...) για τον κ. Σαμαρά.

Το δημοσίευμα το οποίο σας παραθέτουμε παρακάτω εκφράζει την άποψη ότι ο κ. Σαμαράς ως καλός Βουλευτής Μεσσηνίας θα έπρεπε να συνοδεύσει κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ που επισκέπτεται το νομό, στο πλαίσιο των εξοσρμήσεων στην περιφέρεια που κάνει το κόμμα.

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος θα πρέπει να καταλάβει ότι ο κ. Σαμαράς διετέλεσε πρωθυπουργός και ως πρώην πρωθυπουργός πρέπει να αντιμετωπίζεται. 

Η άποψη ότι πρέπει να λειτουργεί ως βουλευτής Μεσσηνίας καλή είναι και το πράττει ο κ. Σαμαράς όταν παρίσταται ανάγκη, αλλά όλα έχουν τα όριά τους.  Δεν είναι δυνατόν ένας πρώην πρωθυπουργός να τρέχει πίσω από τους βουλευτές...
Και όταν ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης τον αντιμετωπίζει με τον σεβασμό που αρμόζει στη θέση που είχε, οφείλουν οι πάντες να πράττουν το ίδιο.

Το δημοσίευμα του messiniapress.gr

"H επίσκεψη κλιμακίου στη Μεσσηνία και η συμμετοχή ή μη του Αντώνη Σαμαρά έχουν προκαλέσει εκνευρισμό τόσο στον τοπικό όσο και στον κεντρικό κομματικό μηχανισμό. Από τα κεντρικά της ΝΔ ανακοινώθηκε, χθες, ότι ο βουλευτής Μεσσηνίας θα συμμετάσχει στην επίσκεψη, όπως όλοι οι βουλευτές του κόμματος, ενώ από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά σημειώνουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα δώσει το «παρών»!  Αλαλούμ και με το πρόγραμμα της επίσκεψης του κλιμακίου όπως ανακοινώθηκε από τον κεντρικό κομματικό μηχανισμό της ΝΔ.
Αντιδράσεις και εκνευρισμό έχει δημιουργήσει σε τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας η επιλογή να ανακοινωθεί από τον κ. Αυγενάκη το πρόγραμμα των δύο «γαλάζιων» βουλευτών, οι οποίοι θα επισκεφθούν το Νομό στο πλαίσιο επισκέψεων κλιμακίων της ΝΔ στην Πελοπόννησο την ερχόμενη Παρασκευή. Σύμφωνα με σχετική πληροφόρηση που υπήρξε χθες από τον κεντρικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας τη Μεσσηνία θα την επισκεφθούν οι βουλευτές Κ. Τασούλας, Γ. Γεωργαντάς και Αντ. Σαμαράς. Μάλιστα στελέχη του κόμματος από την Αθήνα σημειώνουν ότι ο κ. Σαμαράς είναι βουλευτής του κόμματος, είναι βουλευτής Μεσσηνίας και, υπογραμμίζουν, ότι είναι φυσικό να συμμετέχει σε τέτοιες δραστηριότητες.
Ωστόσο, πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά, λένε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα είναι στην συγκεκριμένη επίσκεψη. Μάλιστα ορισμένοι έσπευσαν να μιλήσουν για «λάθος» ενημέρωση από την πλευρά του κομματικού μηχανισμού. Την ίδια πληροφόρηση, μέχρι αργά χθες το βράδυ και αφού είχε κυκλοφορήσει η ανακοίνωση του κ. Αυγενάκη, είχαν και στον τοπικό κομματικό μηχανισμό καθώς μιλούσαν για άγνοια της συμμετοχής του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στην επίσκεψη του κλιμακίου της ΝΔ στη Μεσσηνία. Τελικά, όπως αναφέρουν σημερινές πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς, όντως, δεν θα συμμετάσχει στην επίσκεψη του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας. Το αυγκεκριμένο ζήτημα φέρνει για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια τη διαμάχη που υπάρχει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και σχετίζεται με το γεγονός αν και κατά πόσο ο κ. Σαμαράς εξασκεί τα πλήρως τα καθήκοντά του ως βουλευτής Μεσσηνίας. Από τη μία πλευρά, βρίσκονται εκείνοι που λένε ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι στην ουσία βουλευτής καθώς απουσιάζει από τα καθήκοντά του. Από την άλλη πλευρά, το περιβάλλον του κ. Σαμαρά, σημειώνει ότι εκτός από βουλευτής Μεσσηνίας, ο κ. Σαμαράς, είναι και πρώην πρωθυπουργός και άρα, σύμφωνα με τους ίδιους, ο ρόλος του θα πρέπει να είναι διαφορετικός".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.