Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Καταγγελίες Άδωνη για αυξημένες χρηματοδοτήσεις σε ΜΚΟ με τις οποίες έχουν σχέση στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: iefimerida.gr
Σφοδρή αντιπαράθεση με τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό είχε στη Βουλή ο Αδωνις Γεωργιάδης τον οποίο και κατήγγειλε για αυξημένες χρηματοδοτήσεις σε ΜΚΟ εταιρείες ψυχικής υγείας στις οποίες εμπλέκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης έδωσε στοιχεία για 3 ΜΚΟ στις οποίες όπως είπε συμμετέχουν ο κοινοβουλευτικός
εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, συνεργάτης του υπουργού υγείας και  συνεργάτης του υφυπουργού εργασίας.
Με βάση τα στοιχεία κυρίου Γεωργιάδη οι τρεις εταιρείες είναι οι ακόλουθες,  όπως λέει ο αντιπρόεδρος τη ΝΔ, και έλαβαν αυξημένη χρηματοδότηση 1 εκατομμυρίου €:        
  1. Εταιρεία προαγωγής ψυχικής υγείας Ηπείρου, στην οποία είναι μέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς: 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση με τον ίδιο αριθμό σθενών. 
  2. Εταιρεία Δίοδος στην οποία συμμετέχει η κυρία Λύτρα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και του γραφείου του κ. Ξανθού, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη: 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση.
  3. Εταιρεία με μέλος της τον κ. Θεοδωρουλάκη, συνεργάτη του υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου: 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση. 
Ο κύριος Ξανθός φέρνοντας στην αντεπίθεση έκανε λόγο για πολιτική χυδαιότητα και αθλιότητα:
«Οι χρηματοδοτήσεις έγιναν με τον δικό σας μηχανισμό», υποστήριξε. «Δεν θα καταφέρετε πλήγμα στο ηθικό πλεονέκτημα αυτής της παράταξης. Όσοι ενέχονται σε σκάνδαλα θα ελεγχθούν», κατέληξε ο κ. Ξανθός.
«Μου κάνει εντύπωση πώς κάθε φορά που κάποιος σας κάνει κριτική για οικονομικά θέματα τον κατηγορείτε για λαϊκισμό» απάντησε ο κ.Γεωργιάδης και προσέθεσε: «Δεν μου απαντήσατε γιατί δώσατε από 1 εκατ. ευρώ παραπάνω χωρίς να αλλάξει ο αριθμός των ασθενών; Γιατί δώσατε παραπάνω λεφτά σε όσες εταιρείες ψυχικής υγείας εμπλέκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;».
«Τα χρήματα μοιράστηκαν  ακριβώς  με τις ίδιες αναλογίες. Δεν ισχύει αυτό που λέτε, κάποιος μαγειρεύει τα στοιχεία που σας δίνει» επέμεινε ο υπουργός υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.