Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας, ο "Εγκέλαδος" και τα ιδιωτικά σχολεία

Πηγή: Newpost.gr

Με πολλές προσωπικές αναφορές ήταν η σημερινή σύγκρουση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία.
Ο κ. Τσίπρας σε μία αποστροφή του λόγου του, αναφέρθηκε στα… πεπραγμένα του πατέρα του
κ. Μητσοτάκη αλλά και τη συμμετοχή του στις καταλήψεις σχολείων το 1990-01:
Ήταν τιμή μου να συμμετέχω σε κάποιες από τις εξάρσεις του μαθητικού και φοιτητικού κινηματος. Είχα τη δυνατότητα να συμμετάσχω στους μαθητικούς αγώνες του '90-'91 ενάντια σε έναν αυταρχικό νόμο του πατέρα σας, όπως ήταν και τιμή μου να συμμετέχω στο φοιτητικό κίνημα, σε μια εποχή παρακμής του. Όμως αυτοί οι αγώνες πήγαν την κοινωνία μπροστά. Το πρόβλημά μας κ. Μητσοτάκη όταν με κατηγορείτε για τα δικά μου βιώματα, είναι μάλλον τα δικά σας βιώματα, γιατί μέχρι να ασχοληθείτε με την πολιτική δεν είχατε περάσει ούτε απ' έξω από δημόσιο σχολείο, γι' αυτό και δεν μπορείτε να το υπερασπιστείτε.
Ο κ. Μητσοτάκης σήκωσε άμεσα το… γάντι που του πέταξε ο πρωθυπουργός, και απάντησε σε αντίστοιχη ένταση. «Πράγματι είχα τη δυνατότητα να σπουδάσω σε ένα κορυφαίο μη κρατικό αμερικανικό πανεπιστήμιο. Και εσείς εάν θέλατε, επειδή φαντάζομαι την οικονομική άνεση την είχατε, μπορούσατε να είχατε πάει. Αλλά μην εγκαλείτε εμένα όταν εσείς στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικό σχολείο. Θυμάστε ποιο ήταν το όνομα της φοιτητικής παράταξης του κ. Τσίπρα; Εγκέλαδος. Ε, λοιπόν αυτόν τον Εγκέλαδο έχετε προκαλέσει στη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.